Ga naar hoofdinhoud

Wander en Bentley VDL maken het elkaar lastig in Masterclass

Wander en Aris van Manen

Het staat 2-2 voor de tuigpaarden Wander en Bentley in de tussenstand van de Anemone/Pavo Masterclass, supported by ‘t Peerdewinkeltje. Na de strijd op CHIO Rotterdam gingen de tuigpaarden zondagmiddag 30 juni verder in Blaricum, bekend als één van de rijkste gemeentes van Nederland waar menig TV-ster en nouveau riche wonen.

Op het nieuwe, driedaagse nationaal concours in ‘t Gooi waar menig topruiter op de aantrekkelijke prijzenpot afkwam, verschenen de tuigpaarden net voor de 1.40m Grote Prijs van Blaricum op de grasmat. De jury werd dit keer gevormd door Joyce Lebon en Elaine Rieder, beiden van de concoursorganisatie, oud-internationaal springruiter Henk van den Broek en Lia de Ridder, wethouder Sport van de gemeente Blaricum. KNHS-jurylid Janus Plaisier gaf het viertal een korte toelichting en hield een oogje in het zeil tijdens de beoordeling van de zes tuigpaarden.

Vier mochten overkampen en daarna werd er nog wat gewisseld in de opstelling. De winnaar van CHIO Rotterdam en Outdoor Gelderland, Primeval Bentley VDL (v. Larix) met Derk Jan Mekkes, passeerde Cognac (v. Whiskey HBC) met Nico Calis. Hij maakte het Wander (v. Marvel) met Aris van Manen, de voorlopige nummer één, nog erg lastig, maar de jury bleef bij haar eerste keus en zo won Wander net als op Jumping Etten-Leur.

“Beide vossen maakten er een geweldige show van, waarbij Wander fantastisch in balans bleef over het hellende terrein en hiermee verdient de overwinning naar zich toe trok”, vertelt Henk van den Broek over de strijd. Cognac werd derde en Cherokee met Lean Verhoeff vierde.

Wethouder Lia de Ridder was razend enthousiast over deze vorm van paardensport. “Ze vond het een fantastische show en pleit ervoor om dit als vast onderdeel in het programma te krijgen van Jumping Blaricum”, vertelt Elaine Rieder. “Een geweldige mix van show en competitie, wat erg boeiend is voor het meelevende publiek.”

De volgende wedstrijd van de Anemone/Pavo Masterclass, supported by ’t Peerdewinkeltje, is volgende week zondag tijdens het internationaal topconcours CSI Twente in Geesteren.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook