Ga naar hoofdinhoud

Update VTN: ‘Berichtgeving onjuist, nog steeds sprake van afsplitsing KNHS’

Exclusief Update

In tegenstelling tot de eerdere berichtgeving is er nog altijd sprake van mogelijke afsplitsing door de VTN. Dit meldt voorzitter Lammert Tel, die met verbazing reageert op de berichtgeving vanuit de KNHS. "Maandag is toegezegd dat de uitkomst van het onderzoek bindend is, nu is daar ineens geen sprake meer van."

Ook over de oordoppen is volgens Tel geen overeenstemming bereikt. In een memo die hij vandaag verstuurde aan de leden staat: “Groot was dan ook de verbazing dat de KNHS een persbericht op haar site heeft geplaatst dat er een akkoord zou zijn met het VTN bestuur om de oordoppen af te schaffen per 1 april 2019. Dit is ONJUIST.”

‘Ernst van de vertrouwenskwestie is toegenomen’

Over het vervolg meldt de memo het volgende:
Omdat er nu nog meer onduidelijkheid bestaat onder de leden informeren wij u als volgt:
– de leden beslissen 4 april middels stemming over eventueel vertrek bij KNHS. Een eventueel eindvoorstel KNHS (afschaffing oordoppen en vervolg onderzoek) zal voorafgaand aan de stemming uiteraard aan de leden worden voorgelegd. Het bestuur zal de uitslag van de stemming respecteren en pas daarna de KNHS informeren welk standpunt is ingenomen.
– gezien de enorme tijdsdruk richting seizoen, de reeds uitgeschreven Vraagprogramma’s en het feit dat alle contributie voor dit jaar al is betaald stelt het bestuur 4 april voor om dit jaar in ieder geval nog onder de KNHS vlag te rijden.

Wij willen benadrukken dat wij van mening zijn dat ondanks de toenadering van de KNHS de ernst van de vertrouwenskwestie alleen maar is toegenomen en dat onze mening over afsplitsing vooralsnog ongewijzigd is gebleven.

Doodsteek voor de sport

Jaap van der Meulen, voorzitter KNHS Forum Aangespannen Sport, is op zijn beurt verbaasd en teleurgesteld over deze reactie. “We hebben het op deze manier afgesproken maandag met Lammert Tel. We hebben nooit aangegeven dat de uitkomst van het onderzoek bindend zou zijn. Wel dat het KNHS-bestuur hele zwaarwegende overwegingen moet hebben om het advies van de Deskundigencommissie niet op te volgen. Het is een commissie met zwaargewichten en die zet je niet aan het werk als je niks met de uitkomst gaat doen.”

Van der Meulen is tegenstander van afsplitsing. “Dat lijkt me heel onverstandig; de doodsteek voor de sport. Je brengt er concoursen mee in de problemen, rijders komen in de moeilijkheden want ze mogen niet overal rijden… We moeten het met elkaar oneens kunnen zijn zonder ruzie te krijgen. Ik zou het dan ook heel jammer vinden als het VTN-bestuur de oorlogsstellingen weer betrekt, nu we zo ons best hebben gedaan om aan alle wensen te voldoen.”

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook