Ga naar hoofdinhoud

Vijf paarden uitgenodigd voor KWPN-Kampioenschap driejarige tuigpaarden

Na voorselecties op de Fokdag in Terschuur en gisteren op de CK Tuigpaarden Noord in Norg  zijn er vijf paarden uitgenodigd voor de finale van het KWPN Kampioenschap driejarige tuigpaarden dat plaats vindt op de Nationale Tuigpaardendag en waar het gaat om de Egbert Emmink Bokaal.

De paarden werden zowel aan de hand als aangespannen beoordeeld en die beoordeling vindt plaats aan de hand van een protocol. Vanuit Terschuur werden Las Vegas (Eebert uit Boukje keur preferent van Plain’s Liberator) van f/g. Piet de Groot uit Leerdam en Gebr. van Manen uit Ede, de reservekampioen  van de hengstenkeuring in ‘s-Hertogenbosch en aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, en Lakei PVK (Dylano uit Fabella ster van Vaandrager HBC)  van f/g. L.C.A.M. Paaymans uit Hapert en A. van Korven uit Hapert uitgenodigd.

Vanuit Norg

In Norg kregen drie paarden een uitnodiging voor Ermelo. Dat waren de aangewezen hengst Lofiaal (Fantijn uit Higurante elite van Colonist, fokker T. Mekelenkamp uit Pannerden) van H. Pos uit Ankeveen, Lyrical Dancer (Hertog Jan uit Emma OMGH Reg. A. Prok van Stjerreljocht Suprise) van fokker Ronald Kouwenhoven uit Oldemarkt en Leendert Veerman uit Wittelte en Luitenant (Fantijn uit Crenola ster van Vaandrager HBC, fokker J. Ruinemans uit Vlagtwedde) van Marlyce de Weerd en Niek Alting uit Jipsingboertange.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook