Ga naar hoofdinhoud

Verrichtingsrapport van Kasper DDH

Kasper DDH

13 Forbrill de Champloue v For Pleasure x Bilitis des Lys v Baloubet du Rouet
Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 25000115770861J
GEBOORTEDATUM 11-6-2015
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 163 cm
KLEUR VOS
GEREGISTREERDE(N) DEKSTATION DE Havikerwaard (DE STEEG)
Fokker(s)
NAAM WOONPLAATS
JEAN-MARIE CHARLOT COHONS

Verrichtingscijfers

OMSCHRIJVING WAARDE 
Stap 6
Draf 6
Houding en balans 7
Galop (2x)8
Reflexen (2x)8.5
Techniek (2x)7.5
Vermogen 8.5
Rijdbaarheid 8
Instelling 8
Aanleg als springpaard 8
Totaal 80.5
Jaarverrichting 2018
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Kasper DDH is een ruim voldoende ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat met een iets neerwaartse romprichting. Het hoofd is lang en voldoende aansprekend. De nek is voldoende van lengte met een iets zware hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en een fractie steil van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn ruim voldoende aangesloten en ruim voldoende bespierd. De croupe is licht hellend van ligging, voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien een fractie hol en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm, goed van kwaliteit met correct ontwikkelde verzenen.

Afstamming:

De vader van Kasper DDH is de zeer succesvolle springhengst For Pleasure. Hij won in zijn tijd meerdere gouden teammedailles, waaronder op de Olympische Spelen in Atlanta met Lars Nieberg en met Markus Ehning in Sydney. De laatste jaren staat hij continu in de top 5 van best verervende springhengsten volgens de WBFSH-rankings. De moeder van Kasper DDH is Bilitis des Lys, een dochter van een eveneens zeer succesvolle sport- en fokhengst die op deze ranking prominent aanwezig is: Baloubet du Rouet. Deze hengst won driemaal de Wereldbeker met Rodrigo Pessoa en was olympisch kampioen in Athene. De grootmoeder van Kasper DDH is een dochter van Quidam de Revel. Haar volle broers Jadis de Toscane en Rahotep de Toscane springen Grand Prix met Philippe Rozier en zijn SF-goedgekeurd. Hun halfbroer Querio de Toscane (v.Diamant de Semilly) is SF-gekeurd en 1.40m-geklasseerd. De overgrootmoeder van Kasper DDH, Fanny du Murier (v.Laudanum xx) staat aan de basis van een lange rij internationale sportpaarden. Naast genoemde paarden is ze de moeder van nog twee internationale springpaarden van Baloubet du Rouet en For Pleasure en grootmoeder van onder andere het Grand Prix-paard Quarela de Toscane (v.Coriano) en het 1.50m-paard Songe de Toscane (v.Indoctro).

Onderzoekrapport:

Kasper DDH is een eerlijke en betrouwbare hengst met goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is voldoende van ruimte. De draf is voldoende van ruimte met een duwend achterbeen. In beweging heeft de hengst een ruim voldoende houding en een ruim voldoende balans. De galop is lichtvoetig met een goede ruimte. Kasper DDH springt goed met het lichaam naar boven met zeer goede reflexen, een goed lichaamsgebruik en een ruim voldoende voorbeentechniek. De sprong achter wordt ruim voldoende tot goed afgemaakt waarbij op de sprong het achterbeen soms wat lang blijft. Kasper DDH lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Kasper DDH veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: matig.

Fok/aanparingsadvies:
Kasper DDH kan de galop verbeteren en vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

Bilitys des Lys is een goed ontwikkelde, aansprekende merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.

Het hoofd is sprekend met een mooi groot oog.

De nek is voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding.

De hals is goed van vorm, ruim voldoende van lengte en voldoende van bespiering.

De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.

De schouder is goed van lengte en voldoende van ligging.

De rug is goed van lengte en iets arm van bespiering.

De lendenen zijn arm bespierd en voldoende aangesloten.

De croupe is hellend, kort en voldoende van bespiering.

De broekspier is goed van lengte.

Het voorbeen is correct gesteld.

Het achterbeen is lang.

De koten zijn goed van lengte en iets week gesteld.

De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met lage verzenen.

Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.

De stap is voldoende van ruimte en ruim voldoende van souplesse.

De draf is voldoende van ruimte met een voldoende houding en een voldoende dragend achterbeen.

De galop is ruim, voldoende krachtig, ruim voldoende van ruimte, ruim voldoende gedragen met een voldoende houding en zou iets meer souplesse moeten hebben.

Stokmaat: 1.71m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2018). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.