Ga naar hoofdinhoud

Verrichtingsrapport van King Karim

King Karim

a50 King Karim v Glock’s Toto jr x Blexta elite eptm prok v Painted Black
Foto: Melanie Brevink-van Dijk

 

LEVENSNUMMER 528003201503051
GEBOORTEDATUM 14-5-2015
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 172 cm
KLEUR DONKERE VOS
WFFS geen drager
GEREGISTREERDE(N) EDNIHAP B.V. (Barneveld)
Fokker(s)
K.J. KIESTRABLOKZIJL

Afstammelingenrapportage 2020

De veulens van King Karim zijn iets wisselend van ontwikkeling, waarbij meerdere veulens goed tot zeer goed zijn ontwikkeld. Ze staan ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel en hebben veel uitstraling. De veulens hebben doorgaans een goed gevormde voorhand met een ruim voldoende tot goed bespierde, iets verticaal gestelde hals en een goede hoofdhalsverbinding. De schouder ligt er goed in. De rug is ruim voldoende gelegen, een aantal keer is deze wat week. De lendenen zijn goed van bespiering. De croupe is een aantal keer iets hellend van ligging en ruim voldoende van lengte. Het voorbeen en achterbeen zijn doorgaans van terzijde gezien correct gesteld, een enkele keer iets steil gekoot en van voren gezien is het voorbeen enkele malen licht frans gesteld. Het fundament is iets wisselend van omvang en hard van kwaliteit. De stap is doorgaans ruim voldoende tot goed van ruimte. In draf tonen de veulens een ruim voldoende  ruimte en ruim voldoende tot veel souplesse, kracht en balans. In galop tonen de veulens een ruim voldoende ruimte en voldoende tot ruim voldoende souplesse, en ruim voldoende tot goede afdruk en balans.

Aantal geregistreerde nakomelingen 2020:   9 merrieveulens/12 hengstveulens

Aantal aan huis gescoorde veulens 2019&2020: 18 veulens

Predicaten aan huis gescoorde moeders:

Elders Reg.A/B/VB STB/STB-EXT Ster Voorl. Keur Keur Elite
1 1 1 6 3 6

Fokadvies

King Karim kan de kracht en gedragenheid in galop en draf verbeteren en beentechniek toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Verrichtingscijfers

OMSCHRIJVING WAARDE

Cat.nr 50/522 King Karin (Glock’s Toto jr x Painted Black) – Foto: Jacquelien van Tartwijk

Stap (2x)8.5
Draf (2x)8
Galop (2x)8.5
Souplesse 8
Houding en balans 8
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 8.5
Aanleg als Dressuurpaard 8.5
Totaal 83

Jaarverrichting 2018
PlaatsErmelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

King Karim is een royaal ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is wat horizontaal aangezet, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en een fractie steil van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is hellend, ruim voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier zou wat langer moeten doorlopen. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien licht toontredend. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn correct gesteld en goed van lengte. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, de linkervoet is een fractie smaller, met iets ongelijke verzenen.

Afstamming:

Uit de eerste jaargang van Glock’s Toto Jr., die als vijfjarige de Pavo Cup won, komt deze King Karim. Glock’s Toto Jr.’s vader is de legendarische Gribaldi-zoon Totilas, die onder Edward Gal haast onverslaanbaar was in de Grand Prix. Het duo werd Europees kampioen en won de WEG in Lexington en de Wereldbeker in Den Bosch. De moeder van King Karim is de elite merrie Blexta, die met bijna louter achten slaagde voor de merrietest. Ze is een dochter van de preferente Painted Black, die naast zijn sportcarrière ook zijn sporen in de fokkerij weet te verdienen. Onder de Spaanse Morgan Barbançon Mestre nam hij deel aan de Olympische Spelen in Londen, de WEG in Caen, het EK in Aken en de Wereldbekerfinale in Las Vegas waar het duo achtste wist te worden. King Karim’s grootmoeder Rulexta, een dochter van de eveneens preferente Flemmingh, bracht van Florencio en Polansky Z-dressuurpaarden en de derde preferente hengst op rij vinden we vervolgens als vader van de overgrootmoeder van King Karim. Deze elitemerrie Hilexta, stamt namelijk af van Cocktail, die we kennen als vader van de topvererver Jazz. Hilexta is de moeder van Z-dressuurpaarden van Indoctro en Flemmingh en is grootmoeder van onder andere het internationale springpaard Veroniek (v.Niveau) en het 2*-eventingpaard Tahorn (v.Ahorn).

Onderzoekrapport:

King Karim is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, actief en goed tot zeer goed van ruimte. In draf heeft de hengst een goede beentechniek, een goede ruimte met een actief ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is krachtig, bergop, gedragen en goed tot zeer goed van ruimte met een goede voorbeentechniek. King Karim beweegt met veel souplesse, ruim voldoende houding en veel balans. Als dressuurpaard heeft King Karim veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

De hengst werd gedurende het onderzoek enkele keren fysiotherapeutisch behandeld vanwege klachten van stijfheid.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:
King Karim kan de galop verbeteren en beentechniek toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

Blexta is een goed ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat met een iets neerwaartse romprichting.

De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.

De hals is wat verticaal gesteld en is goed van lengte en goed van bespiering.

De schoft is goed ontwikkeld.

De schouder is een fractie steil.

De rug is goed van lengte en goed van bespiering.

De lendenen zijn iets strak.

De croupe is hellend van ligging en goed van lengte.

Het voorbeen is van voren gezien iets toontredend en van terzijde gezien iets hol gesteld.

Het achterbeen is een fractie sabelbenig.

De koten zijn correct gesteld.

De hoeven zijn iets smal met lage verzenen.

Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.

De stap is goed van ruimte.

De draf is goed van ruimte met een ruim voldoende houding en een goed ondertredend achterbeen.

De galop is ruim voldoende krachtig, ruim voldoende van ruimte en voldoende gedragen.

Blexta heeft in 2009 bij de EPTM proef de volgende resultaten behaald:

Stap 8 Draf 8 Galop 8 Souplesse 7,5 Houding en Balans 8 Rijdbaarheid en Bewerkbaarheid 8 Aanleg als dressuurpaard 8 Totaal 79,5 punten

In de nationale dressuursport is de merrie Blexta Z1 geklasseerd.

Stokmaat: 1.72m / Kleur: bruin

Vanwege export van de merrie is dit rapport opgesteld aan de hand van bij het KWPN bekende informatie.

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2018). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.