Ga naar hoofdinhoud

Verrichtingsrapport van Kingsland VDL

Kingsland VDL

2 Kentucky VDL v Arezzo VDL x Notre Dame ster pref prest v Silvio II
Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201503428
GEBOORTEDATUM 15-4-2015
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 167 cm
KLEUR BRUIN
GEREGISTREERDE(N) VDL STUD (BEARS FR)
Fokker(s)
NAAM WOONPLAATS
VDL STUD BEARS FR

Verrichtingscijfers

OMSCHRIJVING WAARDE

11 Kentucky VDL (Arezzo VDL x Silvio II) – Foto: Jacquelien van Tartwijk

Stap 7
Draf 7
Houding en balans 8
Galop (2x)9
Reflexen (2x)8.5
Techniek (2x)8
Vermogen 8
Rijdbaarheid 7.5
Instelling 8.5
Aanleg als springpaard 8
Totaal 83

Jaarverrichting 2018
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Kingsland VDL is een goed ontwikkelde, rijtypische hengst die goed in het rechthoeksmodel staat met een iets neerwaartse romprichting. Het hoofd is aansprekend met een mooi groot oog. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en een fractie steil van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed aangesloten en een fractie strak. De croupe is licht hellend, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is iets fijn en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, iets breed, goed van kwaliteit met correct ontwikkelde verzenen.

Afstamming:

Kingsland VDL is de vierde zoon van de keurhengst Arezzo VDL die bij het KWPN zijn goedkeuring verdient. Arezzo VDL, zoon van de olympische hengst Chin Chin, won onder het zadel van Jessica Kürten en Jur Vrieling vele prijzen op het hoogste niveau in de sport. De moeder van Kentucky VDL is de ster preferente prestatiemerrie Notre Dame (v.Silvio II), die onder andere de internationaal springende en bij Zangersheide goedgekeurde Bordeaux VDL (v.Baloubet du Rouet) en diens bij het SF gekeurde eveneens internationaal actieve volle broer Taloubet VDL bracht. Ook is ze de moeder van een 1.30m-springpaard van Corland. Een groot aantal paarden uit deze stam zijn internationaal geklasseerd, zoals het Grand Prix-springpaard Arc de Triomphe (v.For Pleasure) en de volle broer van Kingsland VDL’s grootmoeder Byazinthe. Deze volle broer is niemand minder dan de preferente KWPN hengst Ahorn (v.Nimmerdor), die met Roelof Bril op het hoogste niveau actief was. Met Ladykiller xx vinden we een zeer gewaardeerde invloedrijke volbloedhengst in de moederlijn van Kingsland VDL.

Onderzoekrapport:

Kingsland VDL is een eerlijke, betrouwbare en werklustige hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende tot goed bewerken maar heeft een gevoelige mond en daardoor nog moeite met de aanleuning. De stap is ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte. In beweging heeft de hengst een goede houding en een goede balans. De galop is lichtvoetig, actief met een goede ruimte en veel balans. Kingsland VDL springt goed met het lichaam naar boven met goede tot zeer goede reflexen, een goed lichaamsgebruik en een goede voorbeentechniek waarbij de sprong achter goed wordt afgemaakt. De hengst heeft de kwaliteit om boven de sprong heel makkelijk naar voren te kunnen doorschakelen. Kingsland VDL lijkt voorzichtig en toont veel atletisch vermogen. Als springpaard heeft Kingsland VDL veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Kingsland VDL kan het model en de galop verbeteren en springkwaliteit, met name atletisch vermogen en instelling toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

De merrie Notre Dame is overleden

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2018). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.