Ga naar hoofdinhoud

Verrichtingsrapportage Jesse James

Jesse James (Unieko x Marvel)

LEVENSNUMMER 528003201403071
GEBOORTEDATUM 26-4-2014
FOKRICHTING Tuigpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 161 cm
KLEUR VOS
FOKKER/GEREGISTREERDE: HENGSTENHOUDERIJ LANDZICHT, GIESSENBURG

Jesse James (Unieko x Marvel) – Foto: Jacquelien van Tartwijk

Cijfers

Verrichtingscijfers

Front 8.5
Houding 7.5
Zweefmoment 7.5
Actie voorbeen 8.5
Gebruik achterbeen 7
Looplust 8
Algemeen beeld als tuigpaard 8

Rapportage

Exterieur:
Jesse James is een goed ontwikkelde hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, voldoende van lengte en zwaar van bespiering en staat er ruim voldoende op. De schoft is zeer goed ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De lendenen zijn voldoende bespierd en ruim voldoende aangesloten. De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van voren en van terzijde gezien correct gesteld en heeft een goede lengte. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. De hoeven zijn voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit maar wat smal, de verzenen zijn goed ontwikkeld. Het fundament is goed ontwikkeld en hard van kwaliteit.

Afstamming:
De sterke moederlijn van Jesse James – de kampioen van de KWPN Stallion Show 2017 – heeft bijzonder veel goede sportpaarden voortgebracht. Zo is moeder Wyomi Landzicht, die een dochter is van de halbloed Saddlebred-hengst Marvel, ook de moeder van de succesvolle sterhengst Emerson (v.Manno). Marvel is onder andere ook de vader van de bekende Viva Jerina, als driejarige kampioene op de Nationale Tuigpaardendag en later kampioene bij de keur- en elitemerries. Wyomi is een halfzus van de KWPN-hengst Stuurboord (v.Jonker), die onder andere eens de Hengstencompetitie en de Manno Trofee won. Maar ook sportpaarden als Cendrini V. (v.Torino), Dendrini (v.Manno) – die een IBOP-score van 90,5 punten haalde en het VTN Kampioenschap Fokmerries won – en de KWPN-hengst Crescendo HBC (v.Wodka BHC) hebben hun oorsprong in deze lijn. De vader van Jesse James is Unieko, die in Fabuleus en de wachthengst Aquarel zijn derde zoon krijgt ingeschreven bij het KWPN. Unieko was zelf kampioen van de KWPN Hengstenkeuring en bracht al diverse bekende concours- en keuringspaarden voort, zoals Dieni II, Diesel, Fureda, Aurose, Dirose en Gerianne M. Afgelopen winter kreeg hij vanwege zijn goede fokprestaties het keurpredicaat toegekend.

Onderzoekrapport:
Jesse James is een eerlijke en betrouwbare hengst. De hengst heeft veel bereidheid om te werken en laat zich ruim voldoende rijden. De stap is voldoende ruim en ruim voldoende krachtig. Voor de showwagen zet de hengst de hals er goed tot zeer goed op en heeft hij ruim voldoende lichaamsgebruik. Jesse James heeft veel tot zeer veel knieactie en heeft veel tot zeer veel schoudervrijheid. Het achterbeen wordt ruim voldoende gebogen en ruim voldoende ondergebracht. In de draf heeft Jesse James ruim voldoende tot veel zweefmoment. De hengst heeft veel looplust en heeft veel aanleg als tuigpaard. Hij geeft zijn rijder een ruim voldoende gevoel. Tijdens het verrichtingsonderzoek heeft de hengst een constante verrichting laten zien.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Jesse James kan looplust en front toevoegen aan de tuigpaardfokkerij en kan een bijdrage leveren in het kader van de bloedspreiding. Merries dienen bij voorkeur over voldoende maat te beschikken.

Moederrapport:
Wyomi Landzicht is een ruim voldoende ontwikkelde merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat en die zich heel goed heeft bewaard. Het hoofd is edel met een opvallend groot oog. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, voldoende van lengte en voldoende van bespiering en staat er goed op. De schoft is zeer goed ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is goed van lengte en zou er schuiner in mogen liggen. De rug is ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en voldoende van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van voren en van terzijde gezien correct gesteld en heeft voldoende lengte. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn ruim voldoende van lengte en goed gesteld. De hoeven zijn voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit met voldoende verzenen. Het fundament is voldoende ontwikkeld en zeer goed van kwaliteit. De stap is goed van ruimte en goed van kracht. De draf is goed van ruimte en de merrie maakt veel front. Ze heeft een goede houding en het gebruik van het voorbeen is goed. Het gebruik van het achterbeen is zeer sterk.

Ten tijde van de beoordeling was de merrie hoogdrachtig.

Wyomi Landzicht heeft in 2015 op de thuiskeuring de volgende punten behaald:
Exterieur: 72, Beweging: 74, Algemene indruk: 73