Ga naar hoofdinhoud

Prinses Margarita: ‘Paardentherapie is goed voor mensen met autisme’

Paarden kunnen mensen met autisme helpen. "Een paard oordeelt niet", zegt prinses Margarita de Bourbon de Parme bij WNL Op Zondag op NPO 1. Een paard leeft in het nu, zegt de prinses. "Dus je wordt vanzelf weer in het moment neergezet."

Prinses Margarita de Bourbon legde in het programma WNL Op Zondag uit dat omgang met paarden voor mensen met autisme een goede therapie is. Het dedain en de lacherigheid waarmee presentator Rick Nieman en de D66 politicus Jan Paternotte in daad en gebaar dit behandelden was beschamend om te zien.
Gelukkig zag je dat naar gelang het gesprek duurde er minder lacherig werd gedaan daar de prinses duidelijk niet op haar mondje gevallen is en de sfeer goed aanvoelde.

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Prinses Margarita: ‘Paardentherapie is goed voor mensen met autisme’

  • jan jonas

    Paardentherapie mogen wij niet onderschatten. Wij mensen denken vaak “wat een boer niet kent eet hij niet”. Ons een beetje verdiepen in een therapie is niet verkeerd. Wat Margarita ons verteld is niet nieuw. Dieren geven ons rust in lichaam en geest. Dat kan iedere amazone/ruiter beamen. Ook ziet men dat effect bij geestelijke en lichamelijk gehandicapten. Mooi dat deze prinses dat ons onder de aandacht brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.