Ga naar hoofdinhoud

Paard & Voer: Waarop letten bij voeren in de zomer?

moet zomer? je moet aantal bij rantsoen letten voor op zaken je waar samenstellen seizoen van een Waar er in het zijn denken Per het je de paard. aan

drinkwater Voldoende

is het wordt te drinken. elektrolyten alleen paarden maar zomers om bij is is een drinken. het Soms wat ook Een water gehydrateerd bij mensen, paarden sneller goed het daarvoor hangen weer het voldoende moeizaam te om voor is belangrijkste en te of om tip belangrijk doen. Dan Niet om Daarnaast het voor warm echt zoeter warm de een blijven. de in zoutblok een appelsap de Eén als stal paarden en beetje voeren. drinken dingen in siroop te te van laten is het gaat het veel idee om op.

Ruwvoer

op te energiewaarde meer een hoeft Dit te met stal latere het hoeft gras. dat een de ruwvoer een Doordat ruwvoeder in structuur paarden voeren vaak ervoor gras eten, op het geen bijgevoerd en meer zorg krijgen vaak van (vaak een In op stal! stal, paard meer echter blijft. evenwicht je minder totaalrantsoen lagere Door betekent aan paard dat zomers overvloed snede) er te niet er is een zomermaanden worden.

Strookbegrazing

paard te kun je je deel Om dat voorkomen zet strookbegrazen weiland af genoemd) in een je een dik gras en van veel toepassen. lint. wei de te te stripbegrazen wordt, (ook strookbegrazing Bij met eet het
Wanneer je gras geef een verzet de begraasd, bij. hebben paarden het er en ze redelijk gedoseerd dit weiland strook stuk lint je

Premium artikel

Artikelen zijn alleen toegankelijk voor Premiumleden én voor abonnees van De Paardenkrant. De digitale edities van De Paardenkrant zijn alleen toegankelijk voor Paardenkrant abonnees. U kunt hier inloggen.

Verder lezen?
Voor 2,99 euro per maand heeft ook u onbeperkt toegang tot alle Premiumberichten op Horses.nl!

Aanmelden

Lees alles op Premium
Op Horses.nl Premium vindt u onze beste artikelen. Spraakmakende interviews, achtergrondverhalen, liveblogs van evenementen, columns, opiniestukken en nog veel meer. Horses.nl Premium biedt dus alles wat u niet wilt missen!

Niets missen voor 2,99 euro
Aan kwalitatieve, snelle en correcte berichtgeving hangt een (klein) prijskaartje. U kunt zich al voor 2,99 euro aanmelden en direct verder lezen. Zo kunnen wij het laatste nieuws uit de paardenwereld professioneel blijven brengen, ook in de toekomst.

Gratis voor abonnees
Paardenkrant abonnees lezen gratis Horses Premium en natuurlijk wekelijks de krant.

Meld u nú aan voor Horses.nl Premium (2,99 per maand)

of

Neem een abonnement op De Paardenkrant (vanaf 11,50 per maand)


Meer weten over Horses.nl Premium? Klik hier!

Lees ook