Ga naar hoofdinhoud

Doe mee aan onze ruwvoerenquête

Foto: Lonneke Ruesink

Hoe vaak krijgt jouw paard ruwvoer? En wat voor soort ruwvoer krijgt hij dan? Hier zijn wij benieuwd naar, voor een artikel in ons magazine VOER. Doe snel mee aan onze enquête!

Voor ons magazine VOER. maken we een artikel over ruwvoer. Hiervoor zijn we benieuwd wat jouw paard aan ruwvoer krijgt. De resultaten – en meer informatie over ruwvoer – komen aan bod in het uiteindelijke artikel.

De enquête bestaat uit 5 korte vragen. Meedoen is geheel anoniem, je hoeft geen gegevens achter te laten. Help ons mee en vul snel de enquête in!

4 reacties op “Doe mee aan onze ruwvoerenquête

  • Jan Jonas

    Het soort ruwvoer bepaald het welzijn van het paard. Wat zit er in de grond welke grassoorten en wat zijn de gehalten voor paarden. Voorop gesteld, het paard is een herbivoor (planten eter) en geen carnivoor (vleeseter) wat zijn de eigenschappen van deze planteneter. Lopen wij achter het paard aan met een emmerkracht voer in de vrije natuur? (wij denken dat hij/zij wat tekortkomen.
    Er zijn meer vragen dan antwoorden.

  • Jan Jonas

    Wij mensen staan er te weinig bij stil, maar voer (ook hooi) kan het paard maken of breken.

  • mijn paarden krijgen alleen wat de pensionhouder ze geeft en dit gaat met nauweluks overleg. Ze doen het er super op en presteren. Er staan ongeveer nog 30 pension klanten, ze rijden alleen van A naar B op de manege, maar je wilt niet weten hoeveel er verschillend word gevoerd. Allemaal mankeren ze zogenaamd wat en er word maar raak gevoerd. De verschillende leveranciers beleven topdagen en ook de gekste suplementen worden gevoerd. Ik denk dat de oympische paarden zorgvuldiger worden gevoerd

  • Yvonne

    Goed ruwvoer mag van mij veel meer aandacht krijgen! Gelukkig zie ik tegenwoordig wel meer artikelen over goed ruwvoer. Maar lezen de pensionhouders dat ook??
    Ik mijn ogen is alleen droog hooi, echt hooi, goed voor paarden. Een enkeling zal vanwege stof het beter doen op nat gemaakt hooi of kuil.
    Helaas worden er op veel pensionstallen, waar ik ook afhankelijk van ben, te nat, te schimmelig kuilvoer gevoerd. Ik heb door de jaren heen in verschillende provincies op pensionstallen gestaan. En altijd zag ik de ruwvoer mijn grootste irritatie was. Vaak is het voer heel wisselend, wat beschimmeld, de stal eigenaar voert het gewoon. Soms wordt er wel wat uit gehaald, maar meestal smijten ze het gewoon in je paard z’n stal. Het maag/darm stelsel raakt van slag, met dunne mest als gevolg. Logischerwijs betekent dat ook “buikpijn” voor mijn paard en voor mijzelf. Het verbaasd mij dat ruwvoer niet beter kan. Zelfs op de soort sportstallen is ruwvoer niet altijd goed.
    Ondanks dat ik er duidelijk naar vraag en kijk bij het eerste bezoek aan de stal, is het in werkelijkheid altijd slechter en vooral wisselvalliger.
    Ik zou graag meer onderbouwend onderzoek zien, en artikelen, over het effect van schimmelig nat kuilvoer op het sportpaard.
    In mijn ogen is kuilvoer niet goed voor een paard, maar zoals gezegd via de pensionstal ben ik afhankelijk van wat zij voeren.
    Als ik dan stal wissel, heeft dat altijd te maken met het ruwvoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.