Ga naar hoofdinhoud
Sponsored by Sectolin

Paard & Voer: Het geheim van Joop en Renate van Uytert

Ad

Talloze successen behaalde hengstenhouder Joop van Uytert in de keuringsring. Altijd zien zijn paarden er fantastisch uit: kort in het haar, goed bespierd en glanzend van alle kanten. Hoe doet hij dat toch? “Het is een combinatie van training, goed voer, management en een goed supplement. Bij ons krijgen de paarden Equivital Muscle Builder. Je ziet het resultaat.”

‘Boost door goede training en juiste supplement’

Joop van Uytert is duidelijk: bij hem op stal worden er echt geen talloze poedertjes door het voer gedaan. “Onze paarden krijgen allemaal goed ruwvoer en een basisbrok die precies op ons bedrijf is afgesteld. Het is goed van kwaliteit en dat zie je ook terug in de paarden, die doen het er goed op. Ik houd er helemaal niet van om tal van supplementen te geven. Eén is genoeg om de paarden de nodige extra’s te geven. Ik bestelde al wel vaker wat van Sectolin, scheerapparaten bijvoorbeeld. Wat misschien niet bij iedereen bekend is, is dat ze ook een heel mooie lijn supplementen hebben, waarvan de prijs-kwaliteitverhouding zeer goed is. Voor sommige andere merken betaal je wel dertig procent meer. Wat ik heel positief vind, is dat de mensen van Sectolin, het bedrijf achter Equivital, niet klakkeloos adviseren om allerlei supplementen te geven. Integendeel zelfs, ze kijken heel goed naar wat je paarden nodig hebben en geven daar een passend advies in.Heel fijn is dat.”

Lekker fris

De jonge hengsten die in Heerewaarden worden klaargemaakt voor het hengstenkeuringstraject krijgen elke dag een schepje Muscle Builder over hun voer. Dat helpt ze bij het ontwikkelen van de juiste bespiering en het opbouwen van conditie. Ook gaat de vacht er mooi van glanzen en zijn de mineralen en aminozuren in het supplement goed voor de algehele gezondheid. “Het bevalt ons heel goed”, aldus Joop, die meteen stelt dat alleen goed voer en een supplement natuurlijk niet genoeg zijn om een jonge hengst in topconditie te krijgen. “Nee, als je niet goed traint, kun je voeren en toevoegingen geven wat je wilt, maar dan wordt het niets. We krijgen de hengsten hier in augustus of september op stal.

In december is de eerste bezichtiging. In die drie maanden moeten de paarden zich dus goed door ontwikkelen. We proberen de natuurlijke kwaliteiten van het paard op de best mogelijke manier naar boven te krijgen.” Joop heeft zijn paarden bovendien graag energiek: “Als wij een jonge hengst op het straatje of in de kooi tonen, moet hij lekker fris zijn en het laten zien. Daar moet het gebeuren. Equivital Muscle Builder draagt daar aan bij.”

Goed in hun vel

Ook de sportpaarden van Renate van Uytert-Van Vliet, Joops vrouw, krijgen het supplement elke dag. Bijvoorbeeld de door Joop gefokte, goedgekeurde KWPN-hengst In Style (v. Eye Catcher). De hengst was onder het zadel van Renate afgelopen jaar zeer succesvol in de Hengstencompetitie, Pavo Cup en op het WK jonge dressuurpaarden. “Ja, ik ben heel tevreden over Equivital Muscle Builder. De oudere paarden worden al wat harder gewerkt, dan is een extra steuntje in de rug zeer welkom. Ik heb momenteel ook een driejarige hengst die ik vier keer per week rijd. Voor zo’n paard is het supplement ook heel geschikt. Je kunt zien dat het helpt om sneller en beter spieren op te bouwen. De paarden zitten zichtbaar goed in hun vel, kunnen het werk prima aan en zien er gewoon supergoed uit.”

Equivital Muscle Builder is verkrijgbaar bij de betere ruitersportzaken en bij diverse webshops.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook