Ga naar hoofdinhoud
Sponsored by Boehringer Ingelheim

Paard & Voer: Van grote slungel naar bodybuilder

Ad

De dressuurpaarden van Lotje Schoots leveren topprestaties. Zo werd ze met Grace of Rose reservekampioen ZZ-Zwaar op het NK en startte ze de merrie in de internationale Lichte Tour. Ook met Favorit was ze hierin succesvol. De toppaarden van Lotje krijgen het hele wedstrijdseizoen Equitop Myoplast. “Het helpt om de paarden in topconditie te krijgen en te houden.”

We gaan een paar jaar terug in de tijd: in de mooie buitenbaan van Lotje Schoots’ dressuurstal in Abcoude traint de amazone Equitop Favorit. De bruine hengst is een imponerende verschijning: hij is groot, gespierd en glimt je tegemoet. Hij zit duidelijk goed in zijn vel en voert de moeilijkste oefeningen zonder enige zichtbare moeite uit. Een echt sportpaard en happy athlete dus. Dat was vroeger wel anders, vertelt Lotje Schoots even later. “Favorit was als jong paard enorm groot en slap. Het leek wel of zijn botten harder groeiden dan zijn lichaam. Er waren mensen die eraan twijfelden of het ooit wat zou worden met hem, maar ik geloofde erin en wilde hem graag de kans geven.”

Bodybuilder

Naast een weloverwogen trainingsschema, werd de jonge Favorit op het voedingssupplement Equitop Myoplast gezet. Deze ‘powerparels’ bevatten louter natuurlijke ingrediënten. Het belangrijkste bestanddeel is zoetwateralgen. Deze zitten vol aminozuren, dat zijn eiwitten die belangrijke bouwstenen vormen voor de spieren. De unieke combinatie en hoge concentratie van achttien van deze aminozuren zorgen voor een snellere spieropbouw en betere spierfunctie bij het paard. “Het hielp enorm!”, vertelt Lotje enthousiast. “Na een week of zes begon ik al resultaat te zien. Hij werd zichtbaar sterker en gespierder. Natuurlijk moet je, naast het geven van het supplement, het paard ook op de juiste manier trainen, maar nu is Favorit zelfs een soort bodybuilder geworden”, lacht ze.

Blessure en opbouw

“Als de paarden eenmaal in topconditie zijn, krijgen ze nog steeds Equitop Myoplastis. Het supplement heel goed voor het onderhoud. Ze blijven fit, mooi bespierd, los in het lijf en hebben niet snel last van spierpijn.” De amazone weet uit ervaring dat Equitop Myoplast ook effectief is in andere gevallen. “Paarden die door een blessure even stil komen te staan, blijven met Myoplast mooi in de bespiering. Het voorkomt terugval. En ook voor paarden die herstellen van een blessure werkt het super: zij zijn sneller weer fit en ontwikkelen meer spiermassa.”

Natuurproduct

Inmiddels heeft Lotje Schoots al ruim vijftien jaar ervaring met Equitop Myoplast. “Ik ben het destijds gaan gebruiken op aanraden van mijn dierenarts. Het beviel zo goed, dat ik er nooit meer mee gestopt ben. Als iets goed werkt, moet je er niet te veel aan veranderen, vind ik altijd. En omdat Equitop Myoplast een natuurproduct is, kun je het altijd gebruiken. Het is geen doping en het is gewoon toegestaan om het te geven in het wedstrijdseizoen.”

Zoete powerparels

De bijnaam ‘powerparels’ heeft Equitop Myoplast niet voor niks. De zwarte balletjes zien er inderdaad een beetje uit als kleine parels. En ze zijn nog lekker ook, de smaak is een beetje zoet. “De paarden eten het hartstikke graag”, weet Lotje uit ervaring. “Wij geven ze gewoon een schepje over het voer ’s morgens en het gaat altijd op. Ik ben echt supertevreden over Equitop Myoplast, ik gebruik het niet voor niets al meer dan vijftien jaar!”

Daarom Equitop Myoplast:

  • Ondersteunt spieropbouw en uithoudingsvermogen
  • Verbetert prestatiebereidheid en werklust
  • Tijdens herstelperiodes of in conditie brengen
  • Bevordert bespiering en uitstraling van keuringspaarden
  • Houdt oudere paarden fit en in conditie
  • Bewezen effectief in klinische studies
  • Bevat alleen natuurlijke ingrediënten (aminozuren uit gekweekte zoetwateralgen)
  • Geen doping of wachttijd voor sport
  • Makkelijk te voeren

Equitop: Health – Power – Elegance

Onder de naam Equitop brengt Boehringer Ingelheim een aantal supplementen op de markt die de gezondheid en het welzijn van paarden verbetert. De Animal Health-afdeling van het wereldwijde farmaceutische bedrijf werkt samen met dierenartsen en diereneigenaren en werkt aan de ontwikkeling van kennis, kunde en rendement binnen verschillende diersectoren, waaronder de paardenwereld. Andere producten van Equitop zijn:

Equitop Forte: aanvullend diervoeder met vitamines, mineralen en sporenelementen.
Equitop Pronutrin: helpt de functie van het maagslijmvlies te ondersteunen.
Equitop Gonex: ondersteuning en behoud van gezonde gewrichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook