Ga naar hoofdinhoud

Webinar “de wolf en de paardensector”

Dit webinar heeft reeds plaatsgevonden en is terug te kijken. Ga naar onze webshop en kijk het webinar terug.

Hoe groot zijn de risico’s?

De wolf & de paardensector

De wolf is terug in Nederland en daar is lang niet iedereen blij mee. Het levert veehouders in onder andere Drenthe slapeloze nachten op; als hun dieren nog buiten lopen ’s nachts, gaan zij ’s ochtends met lood in de schoenen naar de weide. In eerste instantie waren schapen de pineut, maar inmiddels zijn ook koeien, pony’s en paarden aangevallen. Een aantal pony’s heeft het niet overleefd.

Veel vragen
Inmiddels zijn de problemen doorgedrongen tot de landelijke politiek en media. Maar daarmee is het probleem nog niet opgelost. Paardenhouders willen vooral weten hoe ze hun paarden kunnen beschermen. Hoe groot zijn de risico’s? Nu, maar ook over een jaar, als de wolf zich ongestoord voort kan planten. Bestaat een wolfwerende afrastering eigenlijk wel en hoe ziet die er dan uit voor paarden? En is er inmiddels al iets van subsidie of schadevergoeding geregeld voor de paardensector?

Live
Een ecoloog, Mieke Theunissen van de Sectorraad Paarden, een afrasteringsexpert van Gallagher en Jaap Mekel, de wolvenconsulent uit Drenthe, geven antwoord op deze en andere vragen in het webinar ‘De wolf & de paardensector’. Dit webinar wordt opgenomen in de studio en live uitgezonden, zodat we vragen van kijkers direct kunnen beantwoorden.

Het webinar zal gratis te volgen zijn voor Horses Premium en Paardenkrantabonnees. Je kunt je inschrijven door het webinar aan te schaffen via de webshop. Als je ingelogd bent kun je dit kosteloos doen.
Wil je het webinar ook volgen? Wordt dan nu lid van Horses Premium en volg het voor €2,99 per maand of koop het webinar los in de webshop!

Dit webinar wordt mede mogelijk gemaakt door Gallagher: https://www.gallagher.eu/nl_nl/