Ga naar hoofdinhoud

17 paarden mogelijk overleden aan Rhino in Duitse grensstreek bij Groesbeek

Het Hippisch Centrum in Groesbeek maakt op hun Facebookpagina bekend dat ze voorzorgsmaatregelen hebben getroffen naar aanleiding van het overlijden van 17 paarden in Duitsland, net over de grens bij Groesbeek. Het vermoeden bestaat dat de dieren aan het zeer besmettelijke Rhino-virus zijn overleden. Op dit moment wordt het onderzocht.

“Aangezien er op dit moment geen duidelijkheid is, hebben wij overleg gehad met Dierenartspraktijk Groesbeek met de vraag hoe wij hier als bedrijf mee om moeten gaan”, schrijven Henri en Jolien van het Hippisch Centrum Groesbeek.

Vanwege het grote besmettingsgevaar heeft het bedrijf de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Totdat er meer bekendheid is over de sterfgevallen in de Duitse grensstreek, raadt men aan niet op andere plekken met paarden te komen. Als men naar het bedrijf in Groesbeek komt moeten de mensen zorgen voor schone, gewassen kleding, schoeisel en dergelijke.

“Voor de duidelijkheid: op dit moment is er in Groesbeek nog geen enkel bedrijf besmet. De maatregelen die wij (en collega bedrijven) nemen zijn ter preventie!”, aldus het Hippisch Centrum Groesbeek op Facebook.

Bron Facebook Hippisch Centrum Groesbeek

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook