Ga naar hoofdinhoud

Dertigjarig paard overleeft wonderlijk ongeval

Foto: Lonneke Ruesink
Het dertigjarige paard Danny werd afgelopen donderdag omgedoopt tot ‘the miracle unicorn horse’ en kreeg zijn eigen Facebookpagina. Hij werd in zijn stal aangetroffen met een groot stuk hout dat dwars door zijn schedel stak.

Het paard overleefde dankzij het feit dat het stuk hout van maar liefst 23 centimeter lang, het linkeroog en de hersenen op een paar centimeter na had gemist.

Veterinairen zijn er nog steeds niet uit hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Het is echter aannemelijk dat het paard tijdens zijn slaap ergens van geschrokken is en niet heeft uitgekeken tijdens het snelle opstaan.

Danny is inmiddels aan zijn verwonding geopereerd en heeft een aantal maanden nodig om te herstellen. Dit is niet nieuw voor hem, achttien maanden geleden overleefde hij nog een spoedoperatie nadat hij een ernstige koliekaanval kreeg omdat hij een tumor van bijna twee kilo met zich mee droeg.

Klik hier voor de Facebookpagina

Bron: Horses.nl

2 reacties op “Dertigjarig paard overleeft wonderlijk ongeval

 • Guy (Montjay F)

  Wanneer je zulke verhalen leest en daar dan volgende tekst ziet staan :
  “Veterinairen zijn er nog steeds niet uit hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Het is echter aannemelijk dat het paard tijdens zijn slaap ergens van geschrokken is en niet heeft uitgekeken tijdens het snelle opstaan.”
  Dan heb ik toch mijn bedenkingen over de gezondheid van de ogen van die veterinairen.
  Er steekt een stuk hout van 23 cm in de schedel van een paard en men ziet nergens een afgebroken stuk in zijn stal? Misschien heeft iemand dan dat stuk hout in zijn schedel geslagen, wat het nog erger zou maken.

  Het is fantastisch dat dit paard zijn verwondingen heeft overleefd en zeer bewonderingswaardig dat zijn eigenares het paard heeft laten opereren in plaats van te laten inslapen. Echt een pluim voor haar.

  Maar een beetje meer aandacht aan de kwaliteit van de houten stallen, kan al veel ongelukken voorkomen. En er is toch een stemmetje in mijn achterhoofd dat zegt dat dat hier niet gebeurd is, net zoals in veel stallen trouwens.

  Ik vraag me nog altijd af waarom mensen in deze moderne tijden blijven kiezen voor houten stallen, terwijl er meer dan voldoende en zeker niet duurdere oplossing zijn met kunststof. Niet duurder, NEEN, of is de gezondheid en veiligheid van jullie paarden, die kleine meerprijs niet waard misschien?
  In ieder geval was het voor de eigenares van Danny VEEEEEEEEEL goedkoper geweest met een degelijke en veilige kunststofstal dan met de rekening van het hospitaal nu.

 • Kelly

  Uiteraard kan ook kunststof breken, en wellicht ernstigere wonden veroorzaken… Dus dit “advies” is wel erg kort door de bocht. Maar ja, als je maar gewoon de eigenaar toch nog de schuld kunt geven (had je maar dit moeten doen, eigen schuld dikke bult!) kun je de illusie dat jou of je paard nooit iets zal overkomen, nog even vasthouden…

  gelukkig is dit goed afgelopen, hopelijk loopt dit paard nog een poosje rond zonder verdere pech!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.