Ga naar hoofdinhoud

Duitse stamboekvoorzitters willen doping harder aanpakken

De voorzitters van de zes grootste Duitse paardenstamboeken hebben in een open brief hun zorgen geuit over het toenemende aantal overtredingen van de medicatie- en dopingregels op keuringen. ''Vooral in deze tijd, waarin dierenwelzijn een steeds belangrijkere rol speelt in de publieke opinie, maar tegelijkertijd de kennis over onze sport en fokkerij steeds meer afneemt, werpen dergelijke incidenten een negatief beeld op de Duitse paardenfokkerij'', aldus de voorzitters van Hannover, Holstein, Westfalen, Oldenburg, Trakehnen en Deutsches Sportpferd. 

De stamboekofficials erkennen op de eerste plaats hun eigen verantwoordelijkheid: ”Wij hebben ten opzichte van de paarden de plicht om nog doortastender op te treden tegen mogelijk opzettelijke manipulatie of doelbewuste doping.”

Handen inéén

De voorzitters denken dat het tijd wordt dat de Duitse stamboeken de handen inéén slaan. ”Alleen op die manier zien wij een reële kans om veranderingen tot stand te brengen en het publieke imago recht te trekken, en tegelijkertijd de beginselen van de FN te volgen.”

Sancties

De Duitse koepelorganisatie van sport en fokkerij heeft doping/verboden medicatie op de agenda gezet van een vergadering van de Fokkerijraad, die volgende week plaatsvindt. ”Er moet een voor alle verenigingen uniforme catalogus van sancties komen. Deze moeten een echt afschrikkende werking hebben. Naast boetes voor eigenaars/trainers wordt ook gesproken over de tijdelijke uitsluiting van trainingsstallen, eventueel voor een langere periode, maar ook over de uitsluiting van positief bevonden hengsten van alle Duitse keuringen.”

Bron: Horses.nl/persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.