Prikkeldraad nog veel gebruikt als afzetting

prikkeldraad sectorraad paarden srp veiligheidscertificaatVolgens een poll van het Nederlands Hippisch Kenniscentrum (NHK) gebruikt, van de deelnemers, nog ruim een kwart (28,1%) prikkeldraad als omheining van de paardenweide. De Sectorraad Paarden wil prikkeldraad uitfaseren, vanwege de gevaarlijke verwondingen die het paard op kan lopen van het stekelige draad.

De motie over het uitfaseren van prikkeldraad als omheining van paardenweiden is op 21 april aangenomen door de Tweede Kamer met de instemming van alle fracties, behalve het CDA. Vanaf 2013 mag er bij de accommodaties met een Veiligheidscertificaat zelfs geen prikkeldraad meer gebruikt worden als afzetting van een weide. Er moeten alternatieven komen, die in het landschap passen.

Klik hier voor de uitslag van de poll

Bron: Horses.nl / NHK.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.