Ga naar hoofdinhoud

Kamervragen over verwaarloosde paarden uit Weert

Foto: Lonneke Ruesink
Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren, stelde gisteren Kamervragen aan de staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie over de verwaarlozing van de paarden in Weert. Het Tweede Kamerlid vroeg zich af hoe het kan dat één van de verwaarloosde paarden uit Weert is verdwenen zonder dat de Dierenbescherming (LID) hier vanaf wist. Ouwehand noemt de situatie onacceptabel. 

PiepVandaag berichtte in februari al over de paardenhandelaar uit Weert en het paard Pafos. Het dier werd door John van den Heuvel, van het programma Rechtgezet, weggehaald en naar Paardenopvang Amsterdam gebracht. Pafos had een maand lang geen eten of drinken gekregen. De paardenhandelaar kreeg een proces-verbaal wegens verwaarlozing en kwam onder toezicht van de LID en politie te staan om het welzijn van de overgebleven dieren te garanderen.

In juni melden vele media dat de handelaar meerde paarden heeft weggehaald zonder dit te melden aan de Dierenbescherming. Naar aanleiding van deze informatie vond er een controle van de LID, in samenwerking met de dierenpolitie, plaats. Uit de controle bleek dat de situatie bij de paardenhandelaar aan het verslechteren was. Hierbij was de grootste zorg een hengst die dag en nacht in een dikke laag van zijn eigen uitwerpselen op stal stond. De eigenaresse kreeg ditmaal een dwangsom opgelegd en werd verplicht de stallen uit te gaan mesten.

De paardenhandelaar uit Weert heeft dit weekend de verwaarloosde hengst naar een onbekende locatie verplaatst en heeft op deze manier de LID en de Dierenpolitie wederom weten te ontlopen.

Bron: Hoefslag/PiepVandaag

2 reacties op “Kamervragen over verwaarloosde paarden uit Weert

  • Tina

    Maarre, de dierenpolitie is niet meer nodig hoor. Kan makkelijk afgeschaft worden 😐

  • Guy (Montjay F)

    Dierenpolitie heeft geen zin, wanneer men de dieren bij hun eigenaars laat staan. Is toch normaal dat deze die dan gemakkelijk kunnen verplaatsen, cq verkopen, zonder dan iemand iets merkt. En “handelaar”? Zegt dat dan niet genoeg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.