Ga naar hoofdinhoud

Kijktip: Vermeende misstanden bij maneges in Kassa

Foto: Lonneke Ruesink

Vanavond besteed Kassa van BNNVARA aandacht aan vermeende misstanden bij manegebedrijven. Het programma richt zich op het dierenwelzijn op maneges. Volgens afspraken binnen de paardensector is het gebruik van zogenaamde 'stands' verboden omdat de aangebonden paarden zich daar niet kunnen keren of liggen. Kassa ging met een geheime camera langs bij verschillende maneges.

FNRS heeft contact met de betreffende ondernemers. Haike Blaauw, directeur van de FNRS, is uitgenodigd om live tijdens de uitzending een reactie te geven op de beelden en meer te vertellen over paardenwelzijn en het houden van paarden in Nederland. Paardenarts Vivianne van Leeuwen is ook betrokken om vanuit haar professie een reactie te geven. FNRS komt na de uitzending met een inhoudelijke reactie op de beelden. 

De uitzending is om 19.14 uur op NPO 2.

Bron Kassa/FNRS

Eén reactie op “Kijktip: Vermeende misstanden bij maneges in Kassa

  • Wanneer stoppen we als branche onzelf de kop om te draaien. We moeten vooruit lopen, iedereen een stapje voor zijn. Ik hoop dat er geen schildje FNRS op de deur hangt bij die stallen! Maar zo wel nu als fnrs proactief iedereen bezoeken en direct uit het label zetten. Alleen dan ben duurzaam bezig. We kunnen dan als branche zeggen dat het niet door ons wordt goed gepraat. Anders geloof ik het zelfs niet meer dat we van onze paarden houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.