Ga naar hoofdinhoud

Luijmes sluit stal vanwege Rhino-uitbraak Vehlingen

Jean-Rene Luijmes is met zijn dressuurstal gevestigd in het Gelderse Silvolde. Vlak over de grens in het Duitse Vehlingen is er een paard besmet met het Rhino-virus. Om geen risico te nemen heeft de Grand Prix-ruiter zijn stal gesloten.

”Wij nemen geen risico en zoals je ziet hebben wij besloten om de stal dicht te doen. Dat houdt in dat er géén paarden van ons bedrijf af gaan en géén paarden naar ons bedrijf toe mogen komen. Verder geen bezoek meenemen naar stal. Gelukkig zijn alle paarden hier fit en gezond en hopen we zo te houden. Alle paarden worden op Dressuurstal Luijmes geënt voor Rhino.”, schrijft Jean-Rene op zijn Facebookpagina.

Uitbraken in Duitsland

Begin deze maand overleden al 17 paarden aan Rhino in de Duitse grensstreek bij Groesbeek.

Bron: Horses.nl/Facebook

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook