Ga naar hoofdinhoud

Andre Schröder één jaar geschorst na paardenmishandelingszaak

Eén jaar schorsing en een geldboete van 7.000 Zwitserse frank voor Andre Schröder. Deze straf kreeg de Oekraïense ruiter door het FEI-tribunaal opgelegd vanwege een mishandelingszaak. Deze zaak betrof het Duitse paard Allegro, gereden door Schröder op de CSI1* in Samorin in mei 2021. Het FEI-tribunaal heeft deze definitieve beslissing genomen naar aanleiding van paardenmishandeling en schending van de FEI-gedragscode voor het welzijn van het paard.

FEI-functionarissen meldden aan de FEI dat de ruiter voorafgaand aan de Grand Prix-competitie achterbeenbeschermers met scherpe drukpunten op zijn paard had gebruikt. Bij nadere inspectie van de beenbeschermers door de hoofdsteward bleek dat er gaten aan de binnenkant van de beschermers zaten met scherpe punten. Nadat de ruiter zijn verklaring meerdere malen veranderde, kreeg hij uiteindelijk een gele waarschuwingskaart voor paardenmishandeling ter plaatse.

Geldboete

Na uitvoerig onderzoek van de rapporten van de FEI-officials, kwam de FEI tot de conclusie dat de ernst van de overtreding aanvullende sancties rechtvaardigde volgens het Algemeen Reglement van de FEI. Het FEI-tribunaal diskwalificeerde Allegro en de Oekraïense Schröder van de rubriek in kwestie en legde een verbod van een jaar op, vanaf de beslissing die plaatsvond op 29 september 2021. De ruiter kreeg vervolgens nog een boete van CHF 5.000 en moet de proceskosten van CHF 2.000 betalen.

Partijen kunnen 21 dagen na ontvangst van de beslissing in beroep gaan bij het Arbitragehof voor de Sport (CAS). De volledige beslissing lees je hier.

Bron: FEI / Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Andre Schröder één jaar geschorst na paardenmishandelingszaak

 • De straf is te soft de manier van rijden moet in het algemeen veel beter sporen in de krul trekken zweepgebruik bloed te jonge paarden naar Tokio jongstleden er moet veel beter les gegeven worden

 • Sjak Arts

  “en schending van de FEI-gedragscode voor het welzijn van het paard.”
  FEI code of conduct:
  The FEI requires all those involved in international equestrian sport to adhere to the FEI Code of Conduct and to acknowledge and accept that at all times the welfare of the Horse must be paramount. Welfare of the horse must never be subordinated to competitive or commercial influences.

  Deze code wordt vaker enkel als deurmat gebruikt.
  En krijgt zelden of nooit de importantie en naleving die daar bij hoort.
  Deze Code impliceert dat elke andere regel of reglement of gebeurtenis moet voldoen aan de vereisten door deze Code gesteld.
  Dit geldt dus ook voor elke ruiter en vooral voor elk jurylid.
  Dus een jury die zegt dat ondanks de spanning, open mond en blauwe tong toch nog steeds de oefeningen beoordeelt moeten worden treedt deze Code met voeten. En met de Code of Conduct wordt in de regel het Doel en de Algemene Beginselen ook aan de straat gezet.
  Of het moet toevallig van pas komen zoals in dit geval…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook