Ga naar hoofdinhoud

Oostenrijker Günter Wintersberger geschorst wegens mishandeling paard

De strafcommissie van de Oostenrijkse federatie, OEPS, heeft een voorlopige maatregel tegen de internationale springruiter Günter Wintersberger uitgevaardigd. De ruiter sloeg zijn paard met de zweep tegen het hoofd wegens een ongehoorzaamheid. Wintersberger wordt voor een periode van drie maanden uitgesloten van deelname aan alle concoursen en hij wordt van alle concoursterreinen geweerd.

Günter Wintersberger nam deel aan het nationale concours in Ebreichsdorf van 10 tot 12 juni met het paard Camp of Class 6. Tijdens een van de rubrieken was het paard ongehoorzaam waarop Wintersberger het paard strafte met onder meer zweepslagen tegen het hoofd. De situatie werd nog verergerd door het feit dat het paard op de eerste twee dagen van het concours reeds ernstig was mishandeld ten overstaan van het publiek. Vooral de incidenten op de tweede dag van de wedstrijd werden door een breed publiek opgemerkt, waardoor de reputatie van de paardensport aanzienlijk werd geschaad.

De voorzitter van de strafcommissie van het OEPS beschikt over meerdere video-opnamen van de ritten van Günter Wintersberger, waarvan de authenticiteit onbetwistbaar is. In de opnames zijn de overtredingen duidelijk. De ruiter wordt ‘schade aan de reputatie van de paardensport’, ‘onredelijk of onsportief gedrag’ en ‘ongepaste behandeling van het paard’ ten laste gelegd. Het levert de ruiter een schorsing van drie maanden op.

Bron OEPS

5 reacties op “Oostenrijker Günter Wintersberger geschorst wegens mishandeling paard

 • Als organisaties in zo’n geval een verklaring afgeven laat ze dan beginnen met te stellen dat het hier om dierenmishandeling gaat. Als gevolg daarvan is er reputatieschade voor de hele paardensector. En dus niet omgekeerd!

 • Siglindes

  Eerst dierenmishandeling en dan pas de reputatie schade aan de paardensport is de volgorde.

 • Janneke clements

  Persoonlijk vind ik dat als iemand zijn dier mishandeld, dat hij nooit meer dieren zou mogen hebben en strafrechtelijk vervolg zou moeten worden. Een corrigerende tik is ok maar mishandeling gaat toch echt te ver. En dan maar een lichte straf krijgen van 3 maanden schorsing. Slaat toch nergens op.

 • Sandra Stad

  Levenslang schorsen deze man

 • Elianne Jacobs

  Walgelijk!! Levenslang schorsen!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook