Ga naar hoofdinhoud

Endurance paard positief getest, ruiter twee jaar geschorst

Bij het paard Feline X van de Indiër Pane Singh Amar Singh werd positief getest op de verboden stof Atenolol, een bètablokker die onder meer gebruikt wordt voor de behandeling van hartritmestoornissen. Het paard werd al op 16 juni 2019 getest tijdens de CEI1* 80 km in Euston Park. Het FEI-tribunaal in zijn eindbeslissing van deze langlopende zaak het paard en de ruiter gediskwalificeerd van het evenement, en de ruiter en de trainer een schorsing van twee jaar opgelegd.

Noch Pane Singh Amar Singh , noch de trainer Fadhl Manea Saleh Al Mathil uit de Verenigde Emiraten waren in staat om de positieve bevindingen in het monster van het paard te verklaren. Daarom kwam het FEI-tribunaal tot de schorsing van twee jaar.

Schorsing tot 25 augustus

De nog voorlopige schorsing van zowel de ruiter als de trainer ging op op 26 augustus 2019 in, wat betekent dat beiden tot 25 augustus 2021 op non actief zijn gezet. Singh en zijn trainer kregen ook elk een boete van CHF 7.500.

De partijen kunnen binnen 21 dagen na ontvangst van de beslissing in beroep gaan bij het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS).

Bron FEI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.