Ga naar hoofdinhoud

Paard krijgt paal in borst na ongeluk

Foto: Lonneke Ruesink

Een paard in het Britse Staffordshire heeft een bizar ongeluk overleefd. De negenjarige Ronaldo spietste zichzelf op een hek en liep daardoor rond met een meer dan twee meter lange paal in zijn borst.

“Toen ik hem ’s middags om 15.00 uur controleerde, was hij prima in orde. Om 17.00 uur liep hij rond in de paddock met een paal in zijn borst.” aldus de eigenaresse.”

“Het moet met enige snelheid zijn gebeurd om de paal zo diep te krijgen. Ik denk dat hij aan het rondrennen was met de andere paarden. De dierenarts zegt dat Ronaldo extreem veel geluk heeft gehad. “Dit soort ongelukken lopen meestal rampzalig af.”

“Hij heeft waarschijnlijk het stompe einde van de omheining geraakt. Dit moet met veel kracht zijn gegaan om het door de huid en spieren te krijgen. De paal zat bijna een meter diep in de borst. Je kon het zien zitten achter zijn elleboog.” De dierenartsen probeerden Ronaldo te stabiliseren en gaven hem een lage dosis sedatiemiddel. Hij had een grote hoeveelheid bloed verloren, maar het was niet levensbedreigend. De dierenartsen konden de paal redelijk gemakkelijk verwijderen. Het was een spannend moment toen de dierenartsen de paal verwijderden, maar het kwam eruit als een mes door de boter”, aldus de opgeluchte eigenaresse van Ronaldo. Drie weken later is het paard gelukkig weer de oude.

Bron: Horseandhound. Let op: schokkende foto’s.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook