Ga naar hoofdinhoud

Rhinogeval in Florida: Geen link met CES Tour

Update
World Equestrian Center Ocala

In de Ocala-regio (Florida) is een paard positief getest op het rhinovirus, het gaat daarbij volgens de autoriteiten niet om de neurologische variant en er is geen link met de CES Valencia Tour of Europa. Volgens de concoursorganisatie van het World Equestrian Center zijn er op de wedstrijdlocatie geen paarden positief getest en gaan de wedstrijden door. Maar WEC beveelt wel extra voorzorgsmaatregelen aan.

LET OP: vanavond om 20.30 uur organiseert Paardenkrant-Horses.nl samen met Royal GD een GRATIS webinar over rhinopneumonie!

“We blijven de situatie nauwlettend volgen. Om problemen tijdens het concours te voorkomen raden we alle aanwezigen aan een verhoogd hygiëneprotocol te volgen en extra voorzorgsmaatregelen te nemen”, aldus het World Equestrian Center.

Protocollen

“We zullen de veiligheidsprotocollen naleven en de stallen en de rest van het terrein regelmatig desinfecteren. Op dit moment gaan de evenementen op het World Equestrian Center door zoals gepland.”

Noot van de redactie: In een eerdere versie van dit bericht stond dat het ging om een positief getest paard uit Spanje. Dressage-news.com bracht in een bericht, waar het betrokken ministerie in Florida werd geciteerd, naar buiten dat het ging om een paard uit Spanje en dat er meer paarden van diezelfde stal onderweg waren naar een concours in Florida. Voortijdig zouden die paarden van de weg zijn gehaald en niet op het concoursterrein aangekomen. Het bericht op Dressage-news is inmiddels aangepast en deze zinssneden zijn inmiddels verwijderd. Volgens de Amerikaanse ruitersportbond USEF gaat het niet om een uit Europa geïmporteerd paard.

Bron: Worldequestriancenter / Dressage-news

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook