Ga naar hoofdinhoud

Rhino-meldingen na terugkeer Sunshine Tour stapelen zich op

Foto: Sunshine Tour

De organisatie van de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera meldde gisteren op hoge poten in een persbericht dat de FEI het concours vorige week ten onrechte stil zou hebben gelegd. Inmiddels blijkt uit allerlei meldingen dat de sportbond helemaal juist heeft gehandeld en Valencia-taferelen op de Sunshine Tour heeft kunnen voorkomen.

Het Belgische meldingsportaal efpb.be maakte maandag de eerste melding van een positief geteste terugkeerder van de Sunshine Tour en daar kwamen vandaag nog drie terugkeerders op één stal in België bij. Ook in Frankrijk zijn er al paarden positief getest na terugkeer van Vejer de la Frontera.

Amy Graham: 6 van 8 positief

De Australische amazone Amy Graham, die haar stal in Frankrijk heeft, meldt dat zij acht paarden bij terugkomst uit Vejer heeft laten testen. Zes van deze paarden zijn positief.

Meerdere

De redactie van Horses.nl is op de hoogte van nog meer positief geteste Sunshine Tour-terugkeerders. Alle paarden die hebben deelgenomen aan de Sunshine Tour zijn voorlopig geblokkeerd in de FEI-database.

https://www.facebook.com/amy.graham.5203577/posts/10158061024850975

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook