Ga naar hoofdinhoud

Torricelli negatief op bloedtest

Lotje Schoots en Equitop Torricelli. Foto: Yvonne Termeer
De bloedtest die tijdens het CHIO in Aken bij de ruin Torricelli werd afgenomen bleek negatief. Amazone Lotje Schoots werd ervan verdacht iets op het bit van de Florestan I-zoon gesmeerd te hebben. Zij beweerde echter dat dit slechts een suikerklontje was.

Er is toen geen officiële waarschuwing of gele kaart gegeven. Met deze negatieve testresultaten is Schoots’ naam gezuiverd.

 

2 reacties op “Torricelli negatief op bloedtest

  • Stef Kolkman

    Nu afwachten of de organisatie van het CHIO Aachen een excuusbrief schrijft aan Lotje voor het voorval dat veel commotie teweeg bracht. De groom van Lotje geeft het paard vlak voor de wedstrijd wat suiker dat aan de zijkant in de mond wordt gestopt. De Duitse steward kent deze manier niet en roept dan gelijk “Das ist ja Doping”. Deze onervarenheid en Blödsinn hadden wel grote (media)gevolgen. Eens kijken hoever de Duitse Höflichkeit reikt. Misschien ook een Entschuldigung van de Duitse steward?

  • Paardenfokkerij-Olympus

    Ik denk dat excuses te veel gevraagd is. Mogelijk dat ze nu in het vervolg wat minder bevooroordeeld zijn. De onterechte beschadiging van Lotje kan nooit meer helemaal weggenomen worden. Maar ja, stijg je boven de middelmatigheid uit dan ben je plotseling doelwit. Daar zullen we mee moeten leren leven.

    Paardenfokkerij-Olympus
    Sjaak Hoedjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.