Ga naar hoofdinhoud

150 Konikpaarden vertrekken in juli naar Wit-Rusland

Medio juli zal een groep 150 Konikpaarden uit de Oostvaardersplassen vertrekken naar het natuurgebied Naliboksky in Wit-Rusland. Volgend week worden de paarden gechipt en medisch onderzocht.

Eerder was de planning dat paarden al in juni zouden vertrekken naar Wit-Rusland.

Goede selectie

Inmiddels bevinden zich zeker 200 paarden in een vangweide. Uit deze groep kan een goede selectie worden gemaakt van 150 paarden. Na het chippen en het medische onderzoek moeten de paarden nog dertig dagen in quarantaine.

Eenmaal aangekomen in Wit-Rusland moeten de paarden opnieuw een maand afgezonderd leven. Het natuurgebied Naliboksky is het grootste bosgebied in Wit-Rusland en beslaat in totaal 240.000 hectare

Grote grazers

Inmiddels zijn er al dertig Konikpaarden vertrokken naar het Spaanse natuurgebied Atapuerca nabij de stad Burgos. Ook een groep van twintig paarden is vertrokken naar Texel. In totaal mogen er nog 450 paarden blijven in de Oostvaardersplassen.

Bron: Horses.nl/Hart van Nederland

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

4 reacties op “150 Konikpaarden vertrekken in juli naar Wit-Rusland

 • Doreen Proos

  Dit is geen foto van de vangkraal waar de paarden in zitten. Bij deze artikel hoort een foto van een desolaat gebied met geen gras, bomen, struiken of water. Daarnaast voert SBB deze paarden maar drie keer per week. Graag niet alleen het SBB napraten.

 • Edith

  Ben het volkomen met vorige reageerde eens!!! Het is (weer) verschrikkelijk!!! Geen eten, kale vlakte, weinig tot geen hooi. Ga zelf kijken en neem niet klakkeloos n bericht over aub.

 • M Dijkerman

  Edith/Doreen nou is er eens een,lijkt mij,goed bericht over die pony’s is het weer niet goed!

 • E.R. Prast

  Vergeet vooral niet om ook nog even te vermelden dat de Koniki dit natuurgebied moeten gaan delen met de daar in overvloed levende wolven en beren. Worden ze eerst heel Europa door gesleurd met de daaraan gepaard gaande vervoersstress, om vervolgens nog half levend uit elkaar te worden gescheurd. Deze exemplaren zijn half tam en dus totaal niet opgewassen tegen de gevaren en uitdagingen van het moeten leven in een echt natuurgebied, in plaats van in een verwaarloosd supersize hertenkamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook