Ga naar hoofdinhoud

Dierenwelzijn staat voorop bij nieuw ruiter- en menbewijs

Foto: Lonneke Ruesink

De SRR (Stichting Rijvaardigheidsbewijzen Recreatieruiter) verandert de koers. Er komt een nieuw ruiter- en menbewijs, waarmee in de toekomst de nadruk veel meer wordt gelegd op dierenwelzijn dan op de verkeersdeelname. Met het ruiter- en menbewijs kan men in de toekomst niet alleen aantonen verstand te hebben van rijden of mennen, maar ook van opfok, houderij, huisvesting, gedrag en voeding.

Drs. Machteld van Dierendock, gastspreker op de bijeenkomst met opleiders en examinatoren, ging in op het thema Paarden en Welzijn. Ze benadrukte dat het belangrijk is om (beginnende) ruiters bewust te maken van hun verantwoordelijkheid voor het paard.

Er werden op de bijeenkomst in Barneveld nog meer veranderingen aangekondigd. De naam was bij de start in 1974 Stichting Recreatieruiter, sinds 2002 Stichting RIjvaardigheidsbewijzen Recreatieruiter. De nieuwe naam is Stichting Rijvaardigheidsbewijzen voor Ruiter en Menner, de afkorting blijft SRR.

Bron: Persbericht

2 reacties op “Dierenwelzijn staat voorop bij nieuw ruiter- en menbewijs

  • Maarten

    persoonlijk lijkt me dat de verkeersveiligheid voorop moet staan,dus safety first!!
    dit komt dan het dierenwelzijn weer ten goede.
    dus liever met een liverpool stang/kinketting voor donker weer veilig thuis dan bitloos op hol en indien niet afgemaalt een kreupel beest in het paddock paradise.

  • Joke

    Is het echt de bedoeling dat er beslissingen worden genomen door mensen met paarden dan door paardenmensen???????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook