Ga naar hoofdinhoud

DNA-tests bevestigen: wolf beet jaarlingen dood

Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

Een aantal weken geleden kwam het nieuws naar buiten dat een wolf twee jaarlingen in het Duitse Nienburg heeft opengereten. Na diverse DNA-tests blijkt dat de omgekomen jaarlingen ook echt slachtoffer zijn geworden van een wolvenaanval.

Het Ministerie van Milieu is een onderzoek opgestart omtrent de aanvallen van de wolf. Er zijn twee wolven gesignaleerd en ze weten dat een van de twee een mannelijke wolf is. De angst dat het mannetje zijn jachttechnieken door gaat geven aan zijn nakomelingen is bevestigd.

Meer gewonden

Een half jaar geleden werd er een shetland pony gedood in de wei en zo zijn er nog minstens 40 andere slachtoffers. Momenteel gaan ze diverse DNA-tests uitvoeren om te kijken of het een verband heeft. Ook zijn er destijds verschillende schapen door een wolf verscheurd.

Bron: Horses.nl/ St.Georg

6 reacties op “DNA-tests bevestigen: wolf beet jaarlingen dood

 • jan jonas

  Wat ik al eerder schreef kan de wolf een groot probleem bij dieren die in de wei gehouden worden worden. Een stroomdraadje of een hek plaatsen lacht de wolf om. Want Nederland is voor de wolf een lopend buffet geworden. Je weet niet waar je moet beginnen, zo veel eten is er en je jacht instinkt zegt als wat van je rent moet gepakt worden. De mensen die de wolf de vrije hand gegeven hebben zijn hieraan schuldig, niet de wolf. Als dit een ambtelijk besluit is om de wolf vrij spel te geven, gaat het nog heel lang duren om de wolf terug te dringen en zullen boeren bij grote schade zelf maatregelen nemen. De emotionele waarden zijn hiervoor te hoog. Iedere fokker die met veel geduld en liefde zijn foklijn heeft opgezet laat het niet gebeuren dat wolfen dat in korte tijd weer afbreken.

 • Henk

  Goed zo hoop dat de wolf nog meer van die veulens pakt
  Dan gaan ze er misschien wat aandoen
  Al die dure veulens geld geld geld
  Als het daarom draait kan er en mag er in 1 keer alles
  Wordt misschien de wolf toch afgeschoten want die hoort hier niet

 • guido

  Volgens mij lopen er teveel paarden (veulens) rond want de natuur neemt terug wat de mens heeft afgenomen van de natuur zijn het schapen of veulens een lekkernij pas altijd een mondje wat honger heeft ook al kost het geld van een ander en het zijn volgens de (kenners ) altijd de beste die het lot ondergaan . kijk naar corona virus teveel mensen worden in leven gehouden met medicijnen om het maar te rekken .
  Kippen ,Varkens ,Koeien , als er een besmettelijke ziekte worden direct geruimd dus laat er eens een ziekte onder de paarden uitbreken dan kunnen er minder paarden het slachtoffer zijn ten gevolgen van de wolf.
  Want anders worden zij het slachtoffer van mens en handelaren.

 • Sjak Arts

  Ik kan mij goed voorstellen dat paarden- en schapenhouders hier goed ziek van zijn. De overheid staat de aanwezigheid van de wolf inderdaad toe. Dit terwijl de ‘hoeveelheid’ natuurlijke habitat eerder krimpt dan groter wordt. Staatsbosbeheer die jaarlijks ongeveer 1300 ha bos kapt oa voor de gesubsidieerde biomassa centrales die volgens de regering dmv de uitstoot van grote hoeveelheden CO2 stikstof en fijnstof noodzakelijk zijn de milieu doelstellingen te halen. Waanzin ten top!!!!
  Een regering die de hele bouw stil legt om een paar plantjes die graag stikstof arme grond hebben te redden.
  De wolf in Nederland accepteren past perfect in dit rijtje waanzin maatregelen.
  Het zou mij niet verbazen als getroffen paarden / schapen houders het recht in eigen hand gaan nemen. En terecht zou ik bijna zeggen

 • Opkrassen

  Afmaken!die wolven!

 • Guido Baeten

  Wolven horen inderdaad niet meer thuis in onze dicht bevolkte landjes (België en Nederland) ben benieuwd wanneer het eerste menselijk valt. De vraag is niet of, maar wanneer dat zal gebeuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook