Ga naar hoofdinhoud

Droes op Duindigt, koersen gaan gewoon door

Een hardnekkig gerucht dat er paarden met droes zouden staan op Duindigt is desgevraagd bevestigd, al gaat het niet om koerspaarden. Volgens zowel renbaan Duindigt als de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport (NDR) zijn er voldoende maatregelen genomen en gaan de koersen gewoon door.

“Bij een paar pony’s die bij trainers op de baan staan is droes geconstateerd. Die pony’s hebben we geïsoleerd, die staan zo ver mogelijk weg bij waar op koersdagen de koerspaarden staan. Isoleren en goed opletten, meer kunnen we niet doen. Het risico op droes loop je overal, het heerst momenteel ook in Duitsland en Frankrijk. Wat ons betreft koersen we gewoon door, ik sta daarover in nauw contact met Camiel Mellegers van de NDR”, aldus baanmanager Gerard Koop.

‘Koersen geen probleem’

Mellegers reageerde desgevraagd. “Het gaat om twee besmettingen bij twee stalhouders, waarvan er eentje koerspaarden heeft. Die heeft voor de meeting van zondag niets ingeschreven. De besmette paarden zijn geïsoleerd en er zijn voldoende maatregelen getroffen om verdere besmetting te voorkomen. Vooralsnog is koersen dus geen probleem, maar mocht dat veranderen dan informeren we de trainers per mail en ieder ander via de site van de NDR.”

Bron: Draf & Rensport

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook