Ga naar hoofdinhoud

Eigenaar redt paard van wolvenaanval: ‘In keel en billen gebeten’

In Helchteren (Belgisch Limburg) is in de nacht van dinsdag op woensdag een paard aangevallen en gebeten door een wolf. Door het alerte en snelle optreden van de eigenaar overleefde het paard de aanval. “Het beest is in de keel en de billen gebeten.”

“Het was onze dochter Veerle die ’s nachts het paard op een vreemde manier hoorde hinniken. Ze stond meteen op, deed het licht aan en ging buiten kijken”, zegt Jean Houben, eigenaar van het paard.

Deel van leven

“De wolf zelf heeft ze niet meer gezien, maar ze merkte wel dat het paard flink gebeten was. In de keel, achter het hoofd en op meerdere plaatsen in zijn bil. Had Veerle niet gereageerd, dan had ons paard die aanval niet overleefd. Het gaat om een fjord, een heel sterk paardenras. En toch laat de wolf zich daardoor niet afschrikken. Misschien ook wel omdat het dier oud is. We hebben hem al zo’n 35 jaar. Hij maakt deel uit van ons leven.”

Recht in eigen handen

“We ervaren inmiddels allemaal dat er te veel wolven zijn. Als dat zo blijft doorgaan, vrees ik dat er mensen zullen zijn die het recht in eigen handen gaan nemen.”

Bron: Nieuwsblad

7 reacties op “Eigenaar redt paard van wolvenaanval: ‘In keel en billen gebeten’

 • J. Braun

  Arm dier. Sterkte voor de baasjes en t paardje.

 • Jan Jonas

  Dit soort aanvallen op onze dieren zullen meer voorvallen omdat wolven geen natuurlijke vijanden meer hebben, behalve de mens en die mag niets doen want het de wolf is beschermd door die zelfde mens. M.a.w. de wolf kan zijn gang gaan. Vroeger werd de wolf door de mens onder controle gehouden. Nu niet meer.

 • C Odink

  Het wordt tijd dat de mensen wiens vee gevaar loopt het recht in eigen hand gaan nemen. Als niemand anders hun dieren beschermd blijft er niets anders over. Je beschermt wat je lief is, tegen elke prijs. Basta! ==✔️

 • Maria

  Daar ben ik hef helemaal mee eens als de eigenaren hun vee willen beschermen,want van onze overheid moeten we het niet hebben!

 • M. Van de berge

  Mee eens. Graag hetzelfde voor honden. Er gaan ook nog steeds paarden en schapen en mensen dood door die ….honden.

 • Monique Moonen

  Voor wie heeft de wolf een meerwaarde, in n land waar, we niet zijn ingericht op een wolf. Wolven, verplaatsen zich over grote afstanden, er is voor hen niet voldoende voedsel aanwezig, dus dieren in omheinde weilanden zijn een gemakkelijke prooi, maar straks ook n kind dat in het donker fietst wordt vroeg of laat als prooi gezien. Mensen wordt wakker, en zie wat er gaat gebeuren . Dit gaat helemaal verkeerd.

 • Arjen Breedijk

  Jaarlijks worden tientallen aanvallen uitgevoerd op schapen, paarden en andere dieren door honden. Toch weet deze “getuige”, die niets heft gezien, zeker dat het een wolf was. Schandalig dat dit zondermeer wordt doorgegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook