Ga naar hoofdinhoud

Extreem verwaarloosde pony in beslag genomen

De Inspectiedienst Dierenwelzijn heeft een zwaar verwaarloosde pony in beslag genomen in het Belgische Kasterlee. De pony is ondergebracht bij het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder. "De pony waggelde letterlijk tussen leven en dood", aldus het opvangcentrum.

“Het dier was mager tot op de graat”, zegt Rudi Oyen van het opvangcentrum. “Het gaat hier om een extreem geval van dierenverwaarlozing. De pony kon nog moeilijk op zijn benen blijven staan. We spreken dan van een cachectische toestand, dat is extreem uitgemergeld dus.”

Zijden draadje

De pony is er nog lang niet bovenop. “Op dit moment hangt het leven van het beestje nog aan een zijden draadje. Het zou me niet verwonderen als we plotseling van de ene op de andere voederbeurt een dood dier aantreffen.”

Eigen uitwerpselen

De pony at zijn eigen uitwerpselen om te proberen overleven. “Het gebeurt wel meer dat paarden die geen voeding krijgen hun eigen uitwerpselen of die van hun soortgenoten beginnen op te eten, maar deze toestand van dierenverwaarlozing is eerder uitzonderlijk. Ik kan er geen tijd op plakken, maar zonder onze tussenkomst was het dier toch zeker een paar dagen later gestorven.”

Bron: VRT / FB

6 reacties op “Extreem verwaarloosde pony in beslag genomen

 • Niet belangrijk

  Mijn hart huilt…
  Waarom denkt de mens dat ze boven de dieren staan..
  Dierenmishandeling moet zwaar worden aangepakt!!

 • A

  If only humans were trained correctly the world would be a better place for animals

 • Marion

  De eigenaar ook opsluiten zonder eten kijken hoe lang die het vol houd

 • Schandalig, zo ga je niet met onschuldige dieren om, kun of wil je er niet voor zorgen, “neem” dan geen dier. Ik hoop dat de pony het haalt

 • Maarten

  Heb ooit eens een halve middag met een inspecteur van de dierenbescherming aan de koffie gezeten.
  Hij vertelde mij dat er in dit soort gevallen bijna altijd een persoonlijk drama achter zit bijv.een alleenstaande oudere boer die een beroerte kreeg of een scheiding paardenvrouw loopt weg en de man die geen flauw benul heeft blijft met een pony zitten was het hele beest vergeten,dus hoeft niet altijd bewuste dieren mishandeling te zijn alhoewel het voor de dieren slachtoffers zelf niet uitmaakt natuurlijk hoe of wat,voor hen altijd klote natuurlijk.

 • W Lieverst

  Ik wil niets goed praten, dus als je vrouw weg is gegaan, kun je niet meer voor een pony zorgen. Wat een flauwekul!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.