Ga naar hoofdinhoud

Henk Nooren: ‘Er moet meer gebeuren’

Henk Nooren met Olivier Robert en Julien Epaillard. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In een uitgebreid interview op World of Showjumping geeft Henk Nooren, chef d'equipe en trainer van het Franse springteam, onder andere zijn visie op welzijn. "Ik vind nog steeds dat de FEI en de nationale federaties niet genoeg doen”, zegt Nooren over de veranderingen in de maatschappij die ervoor gezorgd hebben dat paardenmensen de term ‘social license to operate’ tegenwoordig kennen.

“Er moet constant gewerkt worden aan het verbeteren van diegenen die verantwoordelijk zijn; van juryleden tot stewards. Daarbij zouden officials meer gereedschap moeten hebben om mee te werken, en duidelijker regels om toe te passen. Een voorbeeld: als een ruiter over de finish rijdt en zijn paard links en rechts in de mond trekt, moet die persoon direct naar de jurytoren geroepen worden waar hem of haar verteld wordt dat dit iets is wat we niet meer accepteren. Er zijn dingen die we niet moeten doen, en er wordt niet voldoende gedaan om te reageren op die situaties.”

Beter imago

Nooren hoopt – of: vindt het een must – dat de volgende Olympische Spelen de sport een beter imago geven dan het geval was in Tokio.

Lees het uitgebreide interview met Henk Nooren

Bron: Worldofshowjumping

2 reacties op “Henk Nooren: ‘Er moet meer gebeuren’

  • Zagen in de paardenmond hoort niet sporen en spoorgebruik hoort ook niet de paarden en ponys worden daardoor onrustig en kunnen niet meer normaal hen ding doen ze raken in onbalans dat moeten de ruiters en amazones nu een gaan inzien met een chagrijnige kop en een grote bek de baan uit en af reageren op het paard of pony ben je niet goed bezig en ik zie het vaak gebeuren gr wilco vd Meulen

  • Marjan

    Helemaal mee eens Wilco.
    En ook de slappe juryleden, die steeds iemand die het paard ‘iets’ achter de loodlijn zien lopen, steeds winstpunten laat sprokkelen ipv opmerking of lagere punten, en zo komt men met dit rijgedrag steeds verder. Mentaliteit vd ruiter vraagt ook verbetering; als de jury kritiek heeft, is het niet altijd een slechte jury (integendeel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.