Ga naar hoofdinhoud

Radio1 maakt item over elektrische sporen Kocher

Andrew Kocher met Navalo de Poheton. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Enkele dagen geleden kwam de paardensportwereld op z'n kop te staan. Grand Prix kreeg foto's en video's binnen van de Amerikaanse springruiter Andrew Kocher, die daarop een drukknop in handen lijkt te hebben, die vermoedelijk wordt gebruikt voor het aansturen van elektrische sporen. Op Radio1 werd uitgebreid aandacht besteed aan het voorval. Annette van Trigt sprak in Langs de Lijn met Jacob Melissen over de kwestie.

“Als dit in Nederland zou gebeuren en iemand wordt betrapt, is er maar één straf”, vertelt Jacob Melissen aan NOS. Melissen sprak verschillende Nederlandse topruiters over de verdenkingen van Andrew Kocher. Volgens de fotograaf en man achter het Springpaarden Fonds Nederland, Jeroen Dubbeldam en Willem Greve is zoiets als elektrische sporen ongehoord en is daar maar één remedie voor: “Levenslange schorsing.”

FEI blinkt uit in nemen niet goede maatregelen

Toch vreest Melissen ervoor dat de FEI – mochten de beschuldigingen bewezen worden – niet met een passende straf komt. “De FEI blinkt altijd uit in het nemen van niet goede maatregelen.” Daarnaast denkt Melissen dat de beschuldigingen moeilijk hard gemaakt kunnen worden. “Op de foto’s lijkt het inderdaad of hij een knopje in zijn hand heeft en er lijkt duidelijk een kabeltje vanuit zijn handschoen de mouw in te gaan. Maar een advocaat maakt er makkelijk een hartslag van.”

Luister hier het hele interview.

Lees ook:

Andrew Kocher verdacht van gebruik elektrische sporen

Bron: NOS

2 reacties op “Radio1 maakt item over elektrische sporen Kocher

 • marcel dufour

  Kansloze missie aangezien zonder bewijs niemand veroordeeld zal worden.
  Mocht het nu wel de waarheid zijn dan is er zelfs zonder een veroordeling een slag gewonnen want voorlopig zal dan geen ruiter meer op concours elektrische sporen gebruiken.

  Alleen thuis 😉

 • Maarten Aerts

  Maar waar zat die steward dan?
  Dat moet toch opvallen bij spoorcontrole?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook