Ga naar hoofdinhoud

Lipizzaner stoeterij Lipica beschuldigd van leugens

Het management van Lipizzaner stoeterij Lipica besloot onlangs vijftien paarden in een kudde te plaatsen. Zeven ruinen (pas gecastreerd) werden bij acht merries gezet. Dat leidde volgens een veterinaire inspectie tot tien gewonde paarden, waarvan twee ernstig gewond. Volgens de fokkerijleider hadden de paarden slechts enkele schrammen. De Faculteit Diergeneeskunde deelt de mening van de fokkerijleider en gaat rechtstreeks in tegen de eerder gestelde veterinaire bevindingen. 

Bij de veterinaire inspectie werd vastgesteld dat de ruinen in februari werden gecastreerd, terwijl stoeterij Lipica beweerd dat de castratie plaatsvond eind december. Er is aan het management gevraagd hier bewijs van aan te leveren. De kranten in Slovenië staan vol over de situatie op Lipica en de stoeterij wordt beschuldigd van leugens.

Weggeven

Volgens een bericht op Facebook wil Lipica het aantal paarden op de stoeterij terugbrengen van 406 naar 255. De regering bevestigde dit zonder enige twijfel. 56 van deze paarden worden verkocht voor bedragen tussen de 2.000 en 6.000 euro. 95 andere paarden werden volgens een driekoppig team ‘waardeloos’ bevonden en worden gratis weggegeven.

Bron: Facebook/Sio1NET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.