Ga naar hoofdinhoud

Lipizzaner stoeterij Lipica beschuldigd van leugens

Het management van Lipizzaner stoeterij Lipica besloot onlangs vijftien paarden in een kudde te plaatsen. Zeven ruinen (pas gecastreerd) werden bij acht merries gezet. Dat leidde volgens een veterinaire inspectie tot tien gewonde paarden, waarvan twee ernstig gewond. Volgens de fokkerijleider hadden de paarden slechts enkele schrammen. De Faculteit Diergeneeskunde deelt de mening van de fokkerijleider en gaat rechtstreeks in tegen de eerder gestelde veterinaire bevindingen. 

Bij de veterinaire inspectie werd vastgesteld dat de ruinen in februari werden gecastreerd, terwijl stoeterij Lipica beweerd dat de castratie plaatsvond eind december. Er is aan het management gevraagd hier bewijs van aan te leveren. De kranten in Slovenië staan vol over de situatie op Lipica en de stoeterij wordt beschuldigd van leugens.

Weggeven

Volgens een bericht op Facebook wil Lipica het aantal paarden op de stoeterij terugbrengen van 406 naar 255. De regering bevestigde dit zonder enige twijfel. 56 van deze paarden worden verkocht voor bedragen tussen de 2.000 en 6.000 euro. 95 andere paarden werden volgens een driekoppig team ‘waardeloos’ bevonden en worden gratis weggegeven.

Bron: Facebook/Sio1NET

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook