Ga naar hoofdinhoud

Nu bevestigd: wolf is doder van pony in Hünxe

Vier weken na de dood van een pony in het Duitse Hünxe is het vermoeden nu bevestigd: wolvin 'Gloria' heeft het dier gedood. Dit heeft het Rijksbureau LANUV bevestigd. De pony werd begin november dood gevonden in een weiland.

Vervolgens werden monsters van de pony geanalyseerd in een onderzoeksinstituut. Na evaluatie van de DNA-monsters zijn de experts zeker: de zogenaamde probleemwolf ‘Gloria’ heeft het dier gedood.

Schadevergoeding

Voor de eigenaren van de pony betekent deze bevinding dat zij een schadevergoeding kunnen aanvragen. De staat verklaarde de regio in 2018 tot NRW-wolvenreservaat. ‘Gloria’ woont met een roedel in het wolvengebied Schermbeck. De dieren zijn al enkele jaren verantwoordelijk voor tientallen aanvallen op landbouwhuisdieren, waaronder schapen en damherten.

Steeds meer pony’s

Sinds ongeveer een jaar vallen de wolven blijkbaar steeds meer pony’s aan. Alleen al in oktober 2021 zouden in het Hünxe-gebied drie pony’s en een klein paard zijn gedood door wolven.

Beschermende hekken

Betrokkenen maken zich zorgen omdat de wolven blijkbaar niet stoppen zijn door speciale beschermende hekken. Desalniettemin blijft de NRW-minister van Milieu vertrouwen op beschermende maatregelen. Tot nu toe hadden schapenhouders recht op een financiële tegemoetkoming voor passende omheiningen. Nu wil de minister deze financiering uitbreiden naar paarden.

Bron: WDR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.