Ga naar hoofdinhoud

NVWA deelt boetes uit op paardenmarkt Zuidlaren

Archieffoto paardenmarkt. Foto: Frederic Chehu / www.arnd.nl

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben op de paardenmarkt in Zuidlaren meerdere boetes uitgedeeld. Zes paardenhandelaren werden bekeurd voor pogingen tot illegale export en het ontbreken van de verplichte documenten. De paarden waren niet voorzien van een gezondheidscertificaat, terwijl dit wel verplicht is. Daarnaast zijn er twee waarschuwingen gegeven voor het niet kunnen tonen van een transportvergunning en paardenpaspoort.

Controleurs van de NWVA hebben ook een paard van de markt verwijderd vanwege stressverschijnselen. Dierenartsen van de Zuidlaardermarkt hadden zelf al een shetlandpony apart gezet in verband met buikloop.

Extra controles

De NVWA kondigde vorige maand aan op paardenmarkten te inspecteren, omdat rechtstreekse import en export van en naar paardenmarkten niet meer is toegestaan. Paarden bestemd voor export moeten eerst vervoerd worden naar een plek waar de dieren minimaal 48 uur moeten verblijven, voordat de exportkeuring mag plaatsvinden. Ook tijdens komende paardenmarkten, zoals 7 november in Hedel, gaat de NVWA hierop controleren.

Bron: Nieuwe Oogst / DVHN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook