Ga naar hoofdinhoud

Ook Hart van Nederland besteedt aandacht aan Esdoorn-zaak Ter Apel

Afgelopen vrijdag kwam het bericht dat er jonge esdoorns geplant zijn vlak naast de weide van de stal van Bastiaan de Recht en Amber Koppen al in het Dagblad van het Noorden, in het weekend besteedde ook Hart van Nederland aandacht aan de zaak.

Naast de stal van Koppen en De Recht in Ter Apel zijn door de gemeente jonge esdoorns geplant. Een leuk gezicht, maar in de bladeren en zaailingen van esdoorns kan een schimmel zitten die atypische myopathie kan veroorzaken als een paard de bladeren of zaailingen eet. In veel gevallen is deze ziekte dodelijk.

Dodelijke spierziekte

“We vinden het heel vreemd dat dit gebeurd is”, vertelt De Recht in de uitzending. “Het is de giftige soort. Toen ik de gemeente belde ging ik er nog vanuit dat zij dat niet zouden weten. Maar de man die ik sprak was daar gewoon van op de hoogte. En dat terwijl wij hier al zo’n dertien jaar zitten met onze manege.”

Overleg

Wethouder Bart Huizing van de gemeente Westerwolde heeft in een schriftelijke reactie laten weten op korte termijn met De Recht in overleg te gaan. “Als het nodig is halen we de bomen daar weg en vervangen we ze voor andere. Omdat de bomen nog maar net geplant zijn kunnen ze makkelijk verplaatst worden.”

De Recht wacht de zaak af. “De gemeente geeft aan dat ze er met spoed naar gaan kijken, maar ik moet het nog zien. Er worden wel vaker toezeggingen gedaan, en in september gaan de eerste bladeren vallen.”

Bekijk hier de uitzending

Bron: HVN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Ook Hart van Nederland besteedt aandacht aan Esdoorn-zaak Ter Apel

  • Jan Jonas

    Vreemd dat gemeenten via dierenbescherming en politie boeten uitschrijven als dierenmishandeling, verwaarlozing enz.enz. plaats vindt. Die zelfde gemeente veroorzaken dierenleed door een verkeerde agenda die door domme ambtenaren van achter het bureau is in gevuld door het plaatsen van planten en bomen die juist dierenleed veroorzaakt. Als er schade en dierenleed hierdoor plaats vindt heeft vaak de gemeenten als stopwoord (sorry) maar verder komen ze niet. Het wordt tijd voor communicatie en goed onderzoek door mensen met verstand, want dat is allang weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook