Ga naar hoofdinhoud

Paard op Manege Lelystad gediagnostiseerd met Rhinopneunomie

Foto: Lonneke Ruesink

Manege Lelystad heeft tijdelijk haar deuren gesloten. Bij één van de paarden is de neurologische vorm van Rhinopneunomie vastgesteld. De manege heeft alle maatregelen volgens het protocol van Sectorraad Paarden opgevolgd en in totaal staan drie paarden in quarantaine. De lessen zijn afgelast en (pension)klanten worden op de hoogte gehouden.

Op zondag 13 oktober oogde één van de paarden op de manege ziek. De dierenarts gaf daarop aan verschijnselen te constateren die op het Rhinovirus leken. Om geen risico te nemen besloot de manege het protocol direct al op te volgen. Maandag werd aan de hand van een swab en bloedonderzoek duidelijk dat het daadwerkelijk om Rhino gaat.

Bron: Manege Lelystad

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook