Ga naar hoofdinhoud

Paarden Hollandsche Manege moeten bij evenementen elders verblijven

Als de Hollandsche Manege aan de Overtoom in Amsterdam een evenement organiseert, moeten de paarden in het vervolg elders verblijven. Nu gebeurt dat niet altijd en dat vindt de gemeente onwenselijk, meldt Het Parool.

Johnas van Lammeren, raadslid voor de Partij voor de Dieren, kreeg woensdagmiddag op dit onderwerp steun van burgemeester Halsema. Die gaat er bij de leiding van de historische manege op aandringen dat de veertig paarden worden weggehaald als daar een feest wordt georganiseerd.

Oktoberfest

Van Lammeren zwengelde de discussie aan omdat er begin oktober door maximaal 750 aanwezigen Oktoberfest werd gevierd in de centrale hal van de manege, met veel bier en dansen. Van Lammeren nam een kijkje en kwam erachter dat de paarden toen gewoon in de stallen bleven staan en toegankelijk waren voor de feestvierders. Dat vindt hij onwenselijk en dat is Halsema het met hem eens.

Geen onrustig gedrag

“De eigenaar zegt dat de paarden tijdens het feest geen onrustig gedrag vertoonden,” zei Halsema. “De locatie mag gebruikt worden voor evenementen, maar ik ben met u eens dat de paarden in alle gevallen elders moeten worden ondergebracht.” De burgemeester gaat hier bij de directie op aandringen.

Amsterdam Dance Event

Ook tijdens het Amsterdam Dance Event halverwege oktober zal de manege weer worden omgetoverd tot een disco. Halsema verzekerde de Partij voor de Dieren dat tijdens dit feest alle dieren op een andere locatie worden ondergebracht.

Bron: Parool

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

7 reacties op “Paarden Hollandsche Manege moeten bij evenementen elders verblijven

 • Desiree

  Helemaal eens. Maar denk dan ook eens aan die kermisherrie waar paarden aan bloot worden gesteld op een paardenmarkt. Dat is net zo erg.

 • Peet

  Dus de kermis afschaffen.

 • M. Van der Veek

  Wat een onzin. Al die paarden in een trailer of vrachtwagen zetten en vervolgens in vreemde stallen zetten geeft vast meer stress dan dat ze in hun eigen stallen blijven staan. Om van de kosten nog maar te zwijgen. Ik vraag me ook af of er onderzoek is gedaan of de paarden last hebben van die feesten of dat het weer een mooi hersenspinsel is van een dierenliefhebber.

 • E Hoogmoed

  De eigenaar van de manege zal wel geen echte paardenman zijn.

 • Vreemde conclusie dat de manege eigenaar geen paardenman zou zijn!
  Maar paardenmannen en vrouwen weten dat paarden nergens liever staan dan in hun eigen vertrouwde stal. Zelfs bij stalbrand krijg je ze er niet uit. Dat weten dan weer brandweermannen en vrouwen.

 • E. le Duc.

  Dergelijke feesten horen helemaal niet thuis op een manege.

 • Marion

  Vreemde combinatie, manege, discotheek en partycentrum. Blijkbaar staat het welzijn van de paarden niet op de eerste plaats daar. Een paard is een vluchtdier met een gehoor dat vele malen beter en gevoeliger is dan bij de mens. De harde muziek en de trillingen van de lage bassen zijn voor hen, op zijn zachtst gezegd, zeer irritant. Overigens is de hier geplaatste opmerking dat een paard zijn stal niet uit wil bij brand is niet omdat hij zich daar veilig voelt onjuist. Het is omdat het dier overmand is door angst en daardoor zelfs zal proberen om door een muur heen te gaan als zijn instinct zegt dat hij die kant op moet. Ook zijn er vele manieren waarop een paard stress uit. Het ene paard is onrustig, het andere staat stil met een zeer verhoogde hartslag/bloeddruk. Dat zie je niet aan de buitenkant maar dat dier lijdt wel. Maar ja, het zijn “maar dieren” waar veel geld mee en aan te verdienen is en schijnbaar moeten ze er bij die manege maar tegen kunnen…. pfff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook