Ga naar hoofdinhoud

Parool plaatst Dier&Recht-opinie: ‘Jumping Amsterdam niet diervriendelijk’

Een opinie van Sarah Pesie namens Stichting Dier & Recht is vandaag geplaatst in Het Parool. De campagnemanager van de stichting meent dat het evenement niet-diervriendelijk is en vindt het vreemd dat de Gemeente Amsterdam een van de hoofdsponsoren is. Volgens haar strookt de sponsoring niet met het gemeentelijk beleid. De KNHS heeft gereageerd op deze opinie.

In de dierenwelzijnsnota van de gemeente Amsterdam staat: ‘In diervriendelijk Amsterdam worden geen evenementen met dieren georganiseerd wanneer dit ten koste gaat van het welzijn van dieren.’ Pesie vindt het vreemd dat Jumping Amsterdam voor een ton wordt gesponsord: ‘Jumping Amsterdam is absoluut geen diervriendelijk evenement. Toch is gemeente Amsterdam dit jaar wéér een van de hoofdsponsors.”Het probleem met de paardensport is dat ­dierenwelzijn ondergeschikt is aan presteren, bekers en geld. Paarden worden tot het uiterste gedreven voor het winnen van prijzengeld. Stress en pijnsignalen bij het paard worden niet door de ruiter herkend of onder dwangmiddelen zoals een bit, sporen, zweep of kinketting stelselmatig gegeneerd”, aldus Pesie.

“Paardensport leidt tot dierenleed. Hiervoor sponsoring aanbieden is absurd en in strijd met het eigen beleid.”

Lees de gehele opinie hier

Bron: Het Parool

 

4 reacties op “Parool plaatst Dier&Recht-opinie: ‘Jumping Amsterdam niet diervriendelijk’

 • Daniël

  Mevr. Pesie, de zoveelste onwetende, slecht geïnformeerde en geheel geleid door een eigen mening zonder enige kennis van zaken. Tevens zou ik willen weten welke bronnen (wetenschappelijke onderzoeken) ten grondslag liggen aan deze mening en dit artikel, waar mevr. Pesie aan refereert. Of is dit het zoveelste stukje riool journalistiek!?

 • donna

  ach mens wat een gezeik! ik spreek namens alle paardensporters dat wij onze paarden beter behandelen dan ons zelf onze kinderen of wat dan ook. we geven bakken met geld uit om elk signaal te herkennen of op te lossen. wij leven voor onze dieren dus back the fack up pleass!

 • Maarten Dijkerman

  Voor de zekerheid straks in de rai de mannen met de harken van firma Achterberg maar wat strategisch opstellen langs de ring dat is wat veiliger voor Gerco en Mark.
  Mischien de bereden politie met een clinic:dealen met demonstraties langs de deuren?hebben we in nederland tenminste alles afgedekt qua clinicelarij.
  Blijft er volgens mij nog een gat in de markt over:gebeds genezing voor paarden,ruiters en demonstranten(m/v/g neutraal))die alle dokters,instanties en goeroes al bij langs geweest zijn en nog het ware geloof niet gevonden hebben.
  Aangezien het alweer 52 jaar geleden is dat ik met een zeer matig zesje voor bijbelvastheid de lagere”school met den bijbel” te Rheden heb afgerond gaat hem dat met mijzelf niet worden helaas.
  Ondanks de waardeloze vorige week met al die trieste sterfgevallen,wil ik toch iedereen een voorspoedig 2020 toewensen met een hoop plezier in de paarden sport.

 • Luit

  Helaas voor Sarah Pesie heeft ons nu 31 jarige paard De Sjiem meer kennis over het paarden welzijn en alles wat er nog meer bij komt kijken om 20 jaar geleden Olympisch kampioen te worden en een jaar later zelfs ook nog in staat is om de Grote Prijs van Aken te kunnen winnen in zijn hoofd als zij, helaas dat ik het moet zeggen, in haar kop. Als zij moeilijkheden heeft met de gemeente Amsterdam doe dit dan niet over de rug van de paardensport want dit verdient zeker Jumping Amsterdam niet waar ik al als jochie vanaf 15 jaar ieder jaar aanwezig ben geweest en ik wel kan zeggen dat in al die jaren er nooit dingen zijn gebeurt die het daglicht niet kunnen verdragen en het welzijn van het paard hoog in het vaandel staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook