Ga naar hoofdinhoud

PETA protesteert tegen optreden Casiraghi op catwalk

Charlotte Casiraghi. Foto: screenshot

Dierenrechtenorganisatie PETA bekritiseert het modemerk Chanel voor het optreden van springamazone Charlotte Casiraghi met haar paard Kuskus bij de opening van de couture show in het Grand Palais Éphémère in Parijs op dinsdag. 

Bij de aftrap van Chanel op de Paris Fashion Week 2022 reed Charlotte Casiraghi – kleindochter van prinses Grace Kelly van Monaco en ambassadeur van Chanel sinds 2020 – op haar acht jaar oude Spaanse paard Kuskus over de catwalk. 

‘Paard is geen mode-accessoire’

”Paarden zijn intelligente, complexe en gemakkelijk angstige individuen, geen mode-accessoires om over een catwalk te rijden te midden van flitsende lichten en dreunende muziek”, verklaarde PETA’s Britse directeur Elisa Allen aan Insider. ”Ze zijn gemakkelijk bang te maken, wat betekent dat deze absurde en ondoordachte gimmick had kunnen eindigen in een ramp”, voegde Allen eraan toe. 

Bron: Horses.nl/Insider

7 reacties op “PETA protesteert tegen optreden Casiraghi op catwalk

 • jan jonas

  Paarden houden van aandacht. Zeker als ze op deze manier in de aandachtkomen. Wat de PETA hier suggereert klopt niet. Het zijn juist geen paardenmensen die zulke artikelen schrijven. Paarden groeien in de ring omdat zij de aandacht van het publiek voelen. Het zijn net mensen die aandacht vragen en krijgen. Dit optreden is goed voor dit paard en het is beter dan doelloos in een weitje, wei paddock of stal te staan.

 • Ingmar

  Jongens, jongens waar gaan we naar toe?!?! Een mooi.gezond paard, dat er super verzorgd uitziet, en die duidelijk onder controle staat van de amazone (prinses of niet). Ja er zou wat kunnen gebeuren, klein kansje. Maar dit is voor de PETA makkelijk schieten, een paard in de belangstelling van media. Ga eerst eens aan paardenwelzijn doen in landen waar paarden het werk van tractoren moeten doen, of dichter bij huis, waar dieren dood in d’r eigen stront liggen en waarbij na jaren eindelijk de dieren bij de eigenaar weggehaald worden. Maar ja, dat kost te veel moeite en daar krijgen ze misschien vuile handen van. Brrrrrrr, je kunt je maar druk maken om iets.

 • R. O.

  Doodmoe wordt je van die PETA
  Tegenwoordig is alles zielig en ondiervriendelijk. Denk dat we alle dieren maar gewoon dood moeten maken, want ze hebben toch geen leven…
  Zelfs als we de dieren in een natuurlijke omgeven zetten (wat voor de meeste gedomesticeerde dieren helemaal niet past omdat ze dat niet meer gewend zijn) is het nog niet goed, want dan gaan ze dood van de honger… Óók weer ondiervriendelijk….
  Volgens mij hebben die PETA mensen zelf geen leven en zijn ze zelf zielig….
  Zucht….

 • Marloes

  Het gaat hier niet over een wedstrijd waarbij de gehele entourage is ingericht op het veilig laten optreden van paarden, maar een modeshow.

  Wanneer je denkt dat het normaal en leuk is voor paarden om voor dit soort gelegenheden gebruikt te worden vraag ik me af of je wel een paardenmens bent. Want waar ligt dan de grens? Of zou het paard dat in 2015 met David Guetta mochten optreden in Ibiza het eigenlijk ook reuze naar zijn zin gehad hebben in de disco en zijn gegroeid tijdens de performance? Denk na!

 • peet

  Die PETA toch……….

 • Dick de Jong

  Ach ze hebben weer even aandacht. De nieuwe donateurs stromen weer binnen en daar gaat het namelijk bij hen om.
  Ze vechten voor dierenrechten zegt u? Dream on, dat vinden ze helemaal niet interessant, het gaat puur om geld

 • Annet

  Zoek maar eens voor de grap op hoeveel huisdieren Peta euthanaseert in hun dieren opvang centra. Peta is een zeer smerige organisatie. Ze hebben zelfs eens een hondje bij iemand van het erf gestolen om het diertje vervolgens dood te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook