Ga naar hoofdinhoud

Quarantaine centrum in Miami gedeeltelijk weer geopend na dood 4 paarden

Foto: Lonneke Ruesink
Het in januari gesloten quarantaine centrum in Miami is voor een gedeelte weer open, zo meldt Dressage News op hun website. Na de dood van vier paarden in korte tijd gaf het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) het bevel tot sluiting van het centrum om de faciliteiten te testen en compleet te reinigen en te ontsmetten.

In januari was nog sprake van drie doden paarden, vermoedelijk door salmonella besmetting, inmiddels is het aantal dode paarden opgelopen naar vier. De timing was niet handig, want de sluiting was net voor de start van ’s werelds grootste Winter Tour in Florida waar 15.000 paarden aan de start zouden verschijnen. Deelnemende paarden moesten uitwijken naar andere quarantaine centra op een afstand van bijna 2100 kilometer van Wellington.

Geen oorzaak gevonden

Het USDA meldt dat het centrum in Miami grondig gereinigd en gedesinfecteerd is. Er zijn meer dan 180 monsters  getest op salmonella, E. Coli, influenza, rhino en enkele andere infectieziekten. De testen wezen geen oorzaak aan van de dood van vier paarden en nog eens vier zieke paarden. Maandag zijn de eerste 36 stallen weer geopend, nadat in nog 48 stallen de vloeren zijn vervangen zal het centrum weer geheel geopend zijn.

Bron: Dressage-news

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.