Ga naar hoofdinhoud

Rhino-situatie niet onder controle in Valencia

Waar de organisatie van de CES Valencia Tour in Spanje de rhino-uitbraak vorige week nog afdeed als een 'paar zieke paarden' is de situatie intussen dramatisch. Meerdere paarden zijn overleden en het ene na het andere paard valt om. Tuigen om de paarden op te hangen, medicijnen en dierenartsen zijn er te weinig.

De FEI bracht gisteren een update naar buiten over de situatie in Valencia. “Er zijn nog meer dan 150 paarden op het concoursterrein en 72 daarvan vertonen klinische symptomen van EHV-1. Van de 47 paarden die getest zijn, hebben zeventien paarden rhinopneumonie.” Volgens de FEI zijn er drie paarden naar een veterinaire kliniek in de buurt gebracht. De FEI wil vijf extra dierenartsen sturen en extra medicijnen.

Op Horses Premium vertellen verschillende ooggetuigen over de dramatische situatie ter plaatse en over de mogelijke verdere verspreiding in Europa.

Lees hier meer:

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Rhino-situatie niet onder controle in Valencia

 • Marion

  Toch maar eens dat vaccineren verplicht stellen?

  “Paardenarts Marco de Bruijn over rhino
  Marco de Bruijn is Europees Specialist Inwendige Ziekten Paard en weet dus niet alleen veel van rhinopneumonie, hij maakte zelf ook een uitbraak mee op Paardenkliniek Wolvega, waar hij als paardenarts werkt. In de strijd tegen het virus stelt hij: “We moeten gewoon allemaal gaan vaccineren en er moet een meldingsplicht komen.”

  Wat moet er gebeuren om rhino aan te pakken?
  “Vaccineren is niet verplicht en het melden als je paard rhino heeft, hoeft wettelijk gezien ook niet. Daar moet verandering in komen. “

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook