Ga naar hoofdinhoud

Rotterdamse vrouw lapt waarschuwing aan laars: paarden en pony’s in beslag genomen

De Rotterdamse vrouw waarbij eerder dit jaar meerdere dieren in beslag werden genomen, heeft zich niks aangetrokken van de waarschuwingen van de inspectie. Vorige week zijn wederom dieren van de vrouw in beslag genomen, waaronder meerdere paarden en pony's.

Een paard, twee pony’s, twee schapen en een toom hanen en kippen zijn tijdens een hercontrole in overleg met het OM in beslag genomen door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. Ook twee paarden en een veulen van de vrouw, die in een pensionstal stonden, zijn meegenomen.

Waarschuwing voor verwaarloosde dieren

Onlangs werden bij de vrouw al verwaarloosde katten, konijnen, een hond en een onderkoeld reptiel in beslag genomen. Voor een aantal andere dieren op het terrein in de gemeente Krimpenerwaard kreeg de eigenaresse toen een waarschuwing. Deze dieren hadden in veel gevallen geen droge en schone huisvesting, werden slecht verzorgd en beschikten over veel te weinig water en voedsel.

Situatie onveranderd

Na het eerste bezoek van de inspectie bleek de situatie onveranderd. Veel van de dieren hadden honger, dorst en waren te mager. De pensionbeheerder voerde de paarden en het veulen in de pensionstal bij omdat de eigenaresse de dieren nauwelijks bezocht. De nieuwe overtredingen worden toegevoegd aan het proces-verbaal, waarna het OM zich over de zaak buigt.

Bron: PZC / Hart van Nederand / RTV Krimpenerwaard

4 reacties op “Rotterdamse vrouw lapt waarschuwing aan laars: paarden en pony’s in beslag genomen

 • Jeanne Brommet

  Dit kan dus zomaar…
  Moet je eens een kind op straat slaan!!!
  Deze dame voor de rechter dwangarbeid op n dierenopvang laten doen en levenslang verbod op houden van levende wezens

 • Wilma

  Het wordt tijd dat dierenmishandeling veel zwaarder bestraft wordt,gevangenis en hoge geldboete en nooit meer een dier mogen hebben.

 • Veel zwaarder straffen en nooit meer een dier mogen hebben

 • Alles maar dan ook alles afnemen van die Tr..
  En nooit geen een dier meer mogen hebben, ook HELEMAAL GEEN .
  Vind het zo wie zo al belachelijk dat zulke mensen nog een kans krijgen. Je neemt dieren dus weet je ook dat die verzorgd moeten worden.
  Flinke boete en NOOIT meer dieren mogen hebben. Meteen goed aanpakken die hap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.