Ga naar hoofdinhoud

Ruim 40 Thaise renpaarden overleden aan Afrikaanse paardenpest

De Afrikaanse paardenpest heeft 40 renpaarden in het noordoosten van Thailand het leven gekost. Het is de eerste keer dat de Afrikaanse paardenpest in Thailand is uitgebroken. Volgens veterinair adviseur Dr. Metha Chanda van Thailand Equestrian Federation is het tot nu toe beperkt gebleven tot het Pak Chong-gebied. De autoriteiten hebben vervoer van alle paarden en paardensoorten binnen een straal van 150 kilometer rond de uitbraak stilgelegd.

Eigenaren worden verzocht een plotselinge dood te melden bij de DLD. Er kunnen daarnaast verder maatregelen worden genomen om de uitbraak onder controle te krijgen. In het gebied zijn ruim driehonderd paarden die risico lopen besmet te worden.

Afrikaanse paardenpest

De Afrikaanse paardenpest is endemisch in Sub-Sahara Afrika en wordt verspreid door bijtende insecten. Paarden zijn erg vatbaar en 90% van de besmette paarden sterft. Bijna de helft van de muildieren overlijdt aan de ziekte en tien procent van de ezels. De muildieren en ezels vertonen zelden tekenen van de ziekte.

Bron: Horsetalk

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook