Ga naar hoofdinhoud

SRP introduceert ‘Hippisch Sectorfonds’

Behoort de paardensport over tien jaar tot het verleden? Rijden we dan überhaupt nog paard? Wordt ook het houden van paarden op termijn ter discussie gesteld? Deze actuele vraagstukken waren voor de Sectorraad Paarden aanleiding om tijdens The Dutch Masters het Hippisch Sectorfonds te introduceren. Bij de bijeenkomst met als titel ‘Samen sterk voor onze paardensector!’ onderstreepten diverse sprekers het belang voor de sector om de handen ineen te slaan en in actie te komen.

“Steeds vaker worden we in de media geconfronteerd met het onjuiste beeld dat dierenactivisten schetsen van onze sector. Hiermee proberen zij het sentiment en draagvlak in de maatschappij voor het houden en rijden van paarden negatief te beïnvloeden. De petitie met als oproep aan media en politiek om een eerlijk debat en open dialoog te faciliteren is inmiddels ruim 16.000 keer getekend”, aldus Sectorraad Paarden.

Objectief beeld

“We willen en moeten verder om een objectief beeld van onze sector naar buiten te brengen. Een beeld waarin we iedereen laten zien hoe bijzonder de band tussen paard en mens is. Wat paardensport zo bijzonder maakt. Hoe we onze paarden zo goed mogelijk houden. Waarom paarden altijd onderdeel van ons bestaan moeten blijven. Hoe we kritisch blijven op onszelf en binnen de sector initiatief nemen om bij te sturen waar nodig en als onderzoek uitwijst dat er nieuwe inzichten zijn. En, waarin we als sector écht staan voor ons gezamenlijke verhaal.”.

Gezamenlijke verhaal uitdragen

De Sectorraad Paarden wil een grootschalige campagne starten. “Daarin gaan we ons gezamenlijke verhaal actief uitdragen. Ook willen we waar nodig onderzoek doen om ons verhaal met feiten te onderbouwen. Nu en in de toekomst. Natuurlijk is hiervoor geld nodig. De Sectorraad Paarden wordt ondersteund door de sector, maar lang niet voldoende om écht van ons te laten horen. We moeten het nú met elkaar gaan doen. Daarom heeft de Sectorraad Paarden het Hippisch Sectorfonds opgericht.”

Toekomst gehele hippische sector

Bij de bijeenkomst op de Dutch Masters tekende Virbac als eerste een samenwerking met de Sectorraad Paarden, waarbij zij zich voor de komende vijf jaren verbinden aan het Hippisch Sectorfonds: van iedere geleverde chip doneren zij € 0,50 aan het fonds ten behoeve van de toekomst van de gehele hippische sector. Ook werden op deze dag diverse bijdragen gedaan vanuit de overige aanwezige ondernemers en paardenliefhebbers. “De start is dus gemaakt!”, vervolgt SRP die anderen oproept om ook mee te doen.

Meer informatie

Bron: SRP

6 reacties op “SRP introduceert ‘Hippisch Sectorfonds’

  • “Steeds vaker worden we in de media geconfronteerd met het onjuiste beeld dat dierenactivisten schetsen van onze sector. Hiermee proberen zij het sentiment en draagvlak in de maatschappij voor het houden en rijden van paarden negatief te beïnvloeden.”

    Onjuist beeld…dierenactivisten…sentiment… verdwijnend draagvlak…. Het is nog steeds niet doorgedrongen he? Zo’n foto plaatsen en dan reclame voor de paarden’sport’ willen maken. Waarom zijn mensen tegen paardensport? De foto boven het artikel zegt alles.

  • Dick de Jong

    Juist bovenstaande reactie geeft het probleem aan in de paardensector. In plaats van samen op te trekken preekt ieder voor zijn eigen parochie.
    Ik moet u toch een geheim vertellen heer Loof, als de tegenstanders van het paardrijden en paardenhouderij in de politiek en de samenleving hun zin door kunnen drukken zal ook het door u gepropagandeerde paardvriendelijk trainen, ijzervrije hoefverzorging, bitloos rijden, natuurlijke paardenvoeding en meer zoals op uw site staat niet meer van toepassing zijn want dan is het hele paardrijden en uiteindelijk de houderij verboden.
    Dus in plaats van dit soort reacties te plaatsen zou u misschien ook actief mee kunnen denken hoe we ook over 10 jaar nog van onze paardenhobby kunnen genieten in Nederland.

  • De foto geeft objectief aan dat de sport gereden wordt met veel overbodige middelen zoals hier de sporen en het sterk inwerkend bit.
    Als je nadenkt dan weet je dat het makkelijk zonder sporen kan en met een normaal bit zodat alles er niet meer zo dwangmatig uitziet en het miscchien sportief wordt als de ruiter rijkunstig een combinatie wil vormen.

  • Jan Jonas

    Beste Piet Loof. Met de laatste vraag te beginnen en te eindigen. Waarom zijn mensen Tegen Paardensport? Gelukkig is het een kleine groep die tegen zijn, maar ze trekken wel aan de touwtjes en zitten door ONKUNDE wel in het Europees en het VN parlement. Want beide organisaties geven dikke salarissen aan deze onkundige mensen die roepen dat zij het weten. De zwijgende meerderheid houd de mond. Af en toe staan er mensen op die het niet eens zijn met die ONKUNDIGHEID. Ik zeg altijd HOLLE VATEN KLINKEN HET HARDST.

  • Als de paardensector niet de hand in eigen boezem steekt en doorgaat met de schrijnende wanvertoningen, die we tegenwoordig in de GP-ringen zien en die strijdig met de FEI-regels zijn, te belonen dan roept de sector dit onheil over zichzelf af en is er geen houden aan. Het zijn namelijk niet alleen de dierenactivisten die ageren zoals de sectorraad doet voorkomen. De grootste kritiek komt uit de paardenwereld zelf die meer en meer ziet dat de huidige topdressuur een schande voor de paardensport is.

  • Helena Visser

    Ging het nog eens om welzijn van paarden of om het geld dat er om gaat in die industrie?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.