Ga naar hoofdinhoud

Zanger Waylon in Egypte voor Brooke Hospital

Brooke Hospital ezeltje
Zanger Waylon en zijn vriendin Annemijn zetten zich als ambassadeurs van stichting Brooke Hospital for Animals in voor het welzijn van paarden en ezels van straatarme mensen. Ze zijn deze week in Egypte om met eigen ogen te zien hoe er in arme landen met de dieren wordt omgegaan. Een kleine impressie van het bezoek was gisteravond te zien in RTL Boulevard. “Ik moet dit wel even op me in laten werken. Ik vind het ongelooflijk indrukwekkend. Ik voel gelijk hoe alles hier me naar de strot grijpt”, sprak Waylon al een uur na aankomst.

“Paarden en ezels volledig of half verbrand, diepe open wonden en oververhitte dieren met 40 graden koorts die amper kunnen staan. Triest”, omschrijft Waylon via Twitter de toestand van de dieren die hij aantreft in Egypte. Waylon en Annemijn zijn ambassadeurs van Brooke Hospital om fondsen te werven voor de stichting en de naamsbekendheid van de organisatie te vergroten. Zo willen zij ervoor zorgen dat de stichting de middelen heeft om met de hulp van lokale dierenartsen de werkpaarden en ezels in landen als Egypte, India en Pakistan te helpen. Brooke Hospital zorgt in deze landen voor gratis diergeneeskundige hulp en voorlichting over dierenwelzijn.

Klik hier voor het twitterverslag van Waylon.
Klik hier voor de video van RTL Boulevard.

Bron: Horses

Eén reactie op “Zanger Waylon in Egypte voor Brooke Hospital

  • patricia

    Heel goed dat hier de aandacht naar uit gaat, natuurlijk is er in nederland /europa nog genoeg punten kwa paardenwelzijn te verbeteren maar niets kan beter werken dan het bekendheid te geven door bekende nederlanders. Misschien aan de ene kant ook wel jammer, dit betekent dat mensen die er al heel lang achter de schermen mee bezig zijn toch niet zover komen om meer dierenartsen /geld en medicijnen sneller bij elkaar te krijgen dan een Bn-er dat kan.
    Uiteraard ga door met dit doel, het heeft zoveel waarde dat als men op vakantie is, ook eens een gezond open kijkend paard pony of ezeltje ziet staan dan een zielig, ziek en lijdend hoopje ellende. Ik geef graag mijn geld aan dit doel, ga ook regelmatig benefiet concoursen af en vindt het super dat mensen dit doel een warm hart toedragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.