Ga naar hoofdinhoud

Winnaars Horses Product van het Jaar 2017

Winnaars Horses Product van het Jaar 2017

De Horses Product van het Jaar Awards zijn donderdagavond 8 februari uitgereikt in Van der Valk Hotel Apeldoorn-De Cantharel. Hierbij alle winnaars op een rij.

 

Overall winnaar en winnaar categorie Voer(benodigdheden):
Pavo Vital: de nieuwe generatie balancer

Voer jij je paard minder dan 1,5 kg krachtvoer per dag? Dan is het belangrijk om vitaminen en mineralen aan te vullen. Uit jarenlang onderzoek weten we dat hooi alleen niet voldoende bevat om je paard gezond te houden. Daarom introduceert Pavo nu een nieuwe generatie balancer: Pavo Vital. Een fijn brokje met alle vitaminen en mineralen die je paard nodig heeft, gemaakt van 100% natuurlijk grondstoffen en zónder overbodige toevoegingen. En door de speciale sporenelementen is het ook nog eens heel smakelijk!

Plaats 2 in categorie Voer(benodigdheden):
Voermeesters

Voermeesters wil bijdragen aan de optimale gezondheid van het paard. Het voer van Voermeesters wordt geproduceerd volgens de basisprincipes van Zuiver Voer. In de paardenvoerfabriek krijgt iedere grondstof haar eigen specifieke bewerking. Door elke grondstof een unieke bewerking te geven blijven de oorspronkelijke eigenschappen behouden. De brokken zijn groter (10 mm) en zitten boordevol vezels. Het paard moet langer kauwen en maakt meer speeksel aan. Dit is belangrijk voor een betere vertering en de opname van voedingsstoffen. Dankzij deze unieke eigenschappen draagt het voer maximaal bij aan de gezondheid en het welzijn van jouw paard. Een echte bron van kracht.

Plaats 3 in categorie Voer(benodigdheden):
iFeed

De revolutionaire manier om uw paard te voeren. Uw paard is een grazer. Dat doet uw paard 24/7. Het belangrijkste in een goed rantsoen is het ruwvoer. Daarnaast zult u naar behoefte met krachtvoer kunnen werken. Om in deze behoefte goed te voorzien is er de iFeed. Met deze automaat kunt in porties van zo’n 50 gram meerdere porties per keer voeren op de door u ingestelde tijden. Dag en nacht. Kleine porties zijn beter voor uw paard. Het voorkomt koliek, verstoppingen en maagzweren en het voer wordt beter opgenomen. iFeed is gezonder voor uw paard. Het gaat niet alleen om wat je voert, maar ook hoe je voert.


Winnaar categorie Diensten & Opleidingen:
Ruiterpilates

Ruiterpilates maakt het verschil tussen een houding aannemen en werkelijk goed in het zadel zitten. Bijvoorbeeld, je moet diep zitten. Maar weet je ook hoe het voelt? Zonder correct lichaamsgevoel is er slechts een pose. Ruiterpilates wijst je de weg in je lichaam, en legt de koppeling naar het rijden. Wat gebeurt er in je lichaam tijdens een volte, doorzitten of in een pirouette? Je kan alles ervaren tijdens Pilatesoefeningen op de mat. Ruiterpilates leert je het juiste lichaamsgevoel te ervaren op de mat en op te roepen in het zadel. Voelend zitten is voelend rijden: het begin van harmonie.

Plaats 2 in categorie Diensten & Opleidingen:
Opleiding Revalidatietrainer

‘Pak hem maar weer rustig op’, welke paardeneigenaar heeft nooit dat advies gekregen na een blessureperiode? Maar welke belasting en beweging mag je paard nu juist wel en niet maken? Hoe zie je of je paard verbetert? Welke compensaties laat je paard zien en hoe kan je terugval voorkomen? In de opleiding tot revalidatietrainer leer je alles over het welzijnsmanagement van een gezond paard, vier verschillende trainingstechnieken vanaf de grond en uiteindelijk het toepassen van deze kennis en vaardigheden in een revalidatietraject in samenwerking met een behandelteam rondom het geblesseerde paard.

Plaats 3 in categorie Diensten & Opleidingen:
Manuele Lymfe Drainage

Manuele Lymfe Drainage is een speciale massagetechniek waarbij je direct op het lymfesysteem werkt met als doel de lymfeafvoer te verbeteren, het immuunsysteem te activeren en pijn te verminderen. De functie van het lymfesysteem is reinigen van het lichaam, daarnaast heeft het een positieve invloed op het vegetatieve zenuwstelsel.
De belasting van het lymfestelsel is groot in onze westerse maatschappij; gebrek aan beweging, stress, pijn, ontstekingsreacties, knellende bandages, slecht passend harnachement, medicatie, narcose et cetera zorgen voor ophoping van afvalstoffen. Gevolgen kunnen onder meer stalbenen, mok, peesblessures en einschuss zijn. MLD biedt een groot aantal toepassingsmogelijkheden maar kan ook worden ingezet als aanvulling en ondersteuning bij andere behandelingen en therapieën.


Winnaar categorie Uit de zadelkamer – zadels:
Sprenger Flexcite

De nieuwste generatie flexibele stijgbeugels! De Sprenger Flexcite stijgbeugel is de sterkste in zijn soort door een breuklast van 1600 kg. Door de boog in de beugel hangt de beugel schuin aan het zadel, waardoor de in- en uitstap makkelijker is. Tevens geeft het brede voetbed met grip meer comfort, balans en optimale veiligheid. De beugel is perfect uitgebalanceerd. De lichtere onderzijde zorgt voor een stillere beenligging van de ruiter. Gepatenteerde schakels maken de beugel flexibel, dit ontlast enkel-, knie- en heupgewrichten en geeft een ‘schokdempend’ gevoel. Het vernieuwd design van de Sprenger Flexcite maakt het innoverende plaatje compleet en geliefd!

Plaats 2 in categorie Uit de zadelkamer – zadels:
Anatomic Fit

Anatomic Fit, dé anatomische dressuursingel van TopFit HorseShop. De combinatie van de perfecte vorm, zacht leder en een luxe gelvulling maakt de Anatomic Fit de perfecte dressuursingel waarbij comfort en bewegingsvrijheid voorop staan. De drukverdeling op het borstbeen zorgt voor meer ontspanning, verbeterde aanleuning, gaat singeldwang tegen en verbetert de stabiliteit van het zadel. De Anatomic Fit is uitvoerig getest en is een musthave voor iedere dressuurruiter!

Plaats 3 in categorie Uit de zadelkamer – zadels:
Saddle Half Pad

Het Winderen Saddle Half Pad met Back Protect Solution technology is ontworpen om je relaxed in het zadel te laten zitten, terwijl het zowel jouw als je paard zijn rug beschermt. De Saddle Half Pad voorziet je van een maximaal comfort, zadelstabiliteit en verminderde spanningen zodat je minder last hebt van je rug na het rijden. Met de dynamisch verminderde druk op de rug van je paard zorgt de pad ervoor dat je paard zich met meer comfort kan afzetten en kan landen tijdens het springen, vrij kan bewegen in elke gang en een verdeelde belasting op de rug voelt.
Saddle Half Pad is beschikbaar in een spring en dressuur versie. Het assortiment bestaat uit verschillende kleuren en twee maten: 17 en 18 inch.


Winnaar categorie Uit de zadelkamer – overig:
Quick Knot

Quick Knot is een uniek ontworpen, doordachte en gepatenteerde hulpclip om binnen enkele seconden van de vlecht een mooie knot te maken. Daarnaast is de Quick Knot er zeer eenvoudig en snel eruit te halen.

Plaats 2 in categorie Uit de zadelkamer – overig:
Bridle2fit

Bridle2fit is een uniek concept waarbij je naar smaak en maat een hoofdstel kunt samenstellen. Comfort voor het paard staat centraal. De ontwerpen zijn gebaseerd op de anatomie van het paard, waardoor pasvorm en padding optimaal tot hun recht komen. De producten van Bridle2fit zijn in diverse kleuren, maten, pasvormen en uitvoeringen (los) verkrijgbaar. Voor elk paard een perfect passend hoofdstel dat het welzijn en comfort bevordert; daar streeft Bridle2fit naar!

Plaats 3 in categorie Uit de zadelkamer – overig:
Equinessential™ Tote

De Equinessential Tote™ houdt al je paardenverzorgingsproducten bij en uit elkaar. Borstels, flessen met shampoo, sprays en kleine zaken zoals hoevenkrabber en schaar; voor alles is plaats. Met de draagbanden of de losse schouderdraagband neem je de tas overal mee naar toe. De zware 600 denier Canvas met een waterafstotende finish maakt deze paardenspullentas meteen vuilafstotend.
De Noble-touch: de bodem bestaat uit een stevig net: afspuitbaar en elk strootje, stof of gemorste vloeistof valt dus zo naar buiten. De tas is er in zwart, rood, turquoise-blauw en bramen-paars, in de afmeting van 26 x 31 x 38 cm.


Winnaar categorie Training en winnaar Ondernemersprijs:
Equestic SaddleClip

Bewuster paardrijden kan écht met de Equestic SaddleClip. Je traint beter omdat je (eindelijk) concreet inzicht krijgt in wat je doet. Hierdoor verbeter jij niet alleen jezelf, maar zorg je ook voor een beter welzijn en betere prestaties van je paard. Met de Equestic app op je smartphone krijg je heerlijk eenvoudig toegang tot de verschillende analysemogelijkheden. Zo vind je snel wat je nodig hebt om alles uit je training te halen en ben je er op tijd bij wanneer er afwijkingen lijken te ontstaan.
Altijd jouw digitale ondersteuning binnen handbereik, de Equestic SaddleClip is makkelijk mee te nemen en eenvoudig te bevestigen aan je zadel door zijn kwalitatieve, hoogstaande design.

Plaats 2 in categorie Training:
Vitafloor

De Vitafloor is de ‘Whole Body Vibration’ trilplaat die speciaal voor de paarden is ontwikkeld. De vibraties zorgen voor verbeterde bloedsomloop, stimuleren de hoefgroei, verbeteren de botdichtheid en werken ontstekingsremmend en kalmerend. Rugspieren worden sterker en meer symmetrisch. Blessures aan pezen en banden genezen sneller met een betere kwaliteit van het genezen weefsel. In het werk vertonen paarden verbeterde gangen, meer elasticiteit, flexibiliteit en reactiesnelheid. De Vitafloor is veelzijdig in te zetten: voor revalidatiedoeleinden, preventief tegen blessures en koliek, maar ook als dagelijkse trainingsondersteuning. En wat vinden de paarden zelf van de Vitafloor? Gewoon heerlijk!

Plaats 3 in categorie Training:
Carl Hester Fantastic Elastic teugel

Heb jij een paard dat moeite heeft met een constante aanleuning? Neemt hij links en rechts geen gelijke druk? Of is de verbinding te vast of juist te los? Dan is de Fantastic Elastic teugel iets voor jou.
De door Carl Hester (olympisch gouden medaillewinnaar en trainer van tweevoudig olympisch kampioen Valegro) ontwikkelde trainingsteugel is een uniek hulpmiddel. Het stelt je als ruiter in staat om een constante verende en elastische verbinding te verkrijgen met de mond van je paard, zonder verlies van controle.


Winnaar categorie Verzorging:
Duo Hoef

Duo Hoef is gesmolten paardenvet zonder toevoeging. Het grote voordeel van Duo Hoef is dat het werkelijk in de hoorn van de hoef trekt en zodoende ook van binnenuit zijn werking heeft. Brokkelhoeven behoren tot de verleden tijd en scheuren gaan over (groeien uit). De hoef wordt sterk en blijft goed in balans. Ook steeds meer hoefsmeden werken met Duo Hoef. Duo Hoef wordt op ambachtelijke manier vervaardigd. De makers van dit product gebruiken het van generatie op generatie en hebben 4 jaar geleden de stoute schoenen aangetrokken en besloten het heel geleidelijk op de markt te brengen. De reacties die zij krijgen van gebruikers zijn overweldigend.

Plaats 2 in categorie Verzorging:
EQUINE LEGCOOLER “NATUURLIJKE KOELING”

De ‘Equine Legcooler’ koelt de paardenbenen gedoseerd en regelbaar met koud stromend water. Dit systeem wordt gebruikt om blessures te voorkomen en/of te verhelpen. Het systeem sluit u aan op uw waterleidingnetwerk. U kunt vier benen alsook elk been individueel koelen. Extra voordeel is dat u de watertoevoer kunt doseren en daardoor water bespaart, tevens kunt u andere werkzaamheden verrichten tijdens het koelen.
Reactie van dr. Jef Desmedt, veterinair van het Belgische Equestrian Team: “De Equine Legcooler is een doordacht en functioneel systeem, door het direct wegstromende koude water worden de onderbenen egaal gekoeld en worden doorbloeding en de werking van het lymfestelsel effectief gestimuleerd. De afvoer van afvalstoffen wordt hierdoor sterk verbeterd.”

Plaats 3 in categorie Verzorging:
HandsOn Gloves

De HandsOn Gloves zijn een revolutionair concept dat ver boven de traditionele rosborstels, kammen en ijzeren borstels uitstijgt. Nat of droog, ze zullen niet glijden of vallen terwijl u uw dieren een grondiger en plezieriger bad- en verzorgingservaring biedt.
De voordelen voor de ruiter: direct contact op paardenhuid, geen kramp in handen, schone handen en vingernagels, perfect fit, door de scrubnopjes een grondige schoonmaak van huid, benen, staart, losgelaten haren blijven niet kleven aan de handschoenen, een hyperallergeen en duurzaam product. De voordelen voor het paard: verbeteren van de bloedcirculatie, ontspanning voor het paard, beweegt soepel mee, perfect bij het verharen, noppen zijn flexibel en zacht.


Winnaar categorie Veiligheid:
Charles Owen eLumen8

De eLumen8 introduceert een nieuwe glans aan hoge technologische veiligheid. De leather look zes-punts GRpx®-technologie harnas biedt uitstekende stabiliteit en heeft een makkelijk sluitbare steekgesp met magneten. Dit zorgt ervoor dat de ruiter zijn gesp met één hand kan vastmaken. De vier ventilatiegaten en zacht hellende top geven dit model een sportieve look. Met het blinkende middenstuk, dat goed aansluit op zowel de zwarte als de navy uitvoering, is een meesterwerk van design en stijl voor de atleet om opgemerkt te worden in de piste. Door de toevoeging van glans aan de premium kwaliteit van de helm, gecertificeerd met drie internationale veiligheidsstandaarden, herdefinieert de eLumen8 moderne veiligheid.

Plaats 2 in categorie Veiligheid:
HEY SPORT Lightflex Spray

HEY SPORT Lightflex Spray biedt zekerheid en bescherming voor ruiter en paard in het donker door reflectie van lichtbronnen. Door de inzet van innovatieve en sterk reflecterende partikels kunnen individueel gevormde motieven worden gespoten, die in het donker voor zichtbaarheid en bescherming zorgen. De reflectiespray kan op alle materialen zoals textiel, leder, hout, kunststof en metaal worden gebruikt en is voor ruiterbekleding en het harnachement erg geschikt.

Plaats 3 in categorie Veiligheid:
MEK’s Amigo

De MEK’s Amigo is een combinatie waarbij paardrijcap en peeskappen op elkaar aangepast worden. MEK Paardensport bewerkt basis paardrijcaps en peeskappen tot iets unieks. Deze speciale hydrodipping bewerking heeft meer dan 50 verschillende kleuren en patronen die op de cap en peeskappen kunnen worden aangebracht. Zo weet je zeker dat je een unieke en eigen ontworpen combinatie hebt met je paardrijcap!


Winnaar categorie Kleding:
Stapp Horse printed sock

Stapp Horse heeft een geweldige reputatie en de collectie heeft dan ook dé paradepaardjes onder de ruitersokken. Technisch een perfecte samenstelling gecombineerd met een ultieme pasvorm en draagcomfort. Dat Stapp Horse modieus en eigentijds is, wordt bewezen met de nieuwste geprinte sokken. Een geheel nieuwe techniek verwerkt op de bekende kwaliteitssokken van Stapp Horse. Waanzinnige prints om de liefde voor jouw sport nog meer te laten zien. Doorbreek het traditionele en laat zien wie je bent. Natuurlijk blijft betaalbare kwaliteit en perfecte pasvorm de top prioriteit. Stapp Horse loopt graag altijd een paar stappen voorop.

Plaats 2 in categorie Kleding:
Roeckl TORINO

De luchtige Torino handschoen is speciaal ontworpen voor de jeugd en is eenvoudig aan te trekken. Hij voelt aan als een tweede huid en blinkt uit door zijn superieure pasvorm die speciaal is aangepast voor lange en smalle vingers. Het lichte elastische mesh materiaal aan de bovenzijde zorgt voor veel bewegingsvrijheid, draagcomfort en ventilatie. De zachte palm is gemaakt van robuust en comfortabel synthetische DURADERO suède. De silicone grip zorgt voor gevoel en tevens betrouwbare grip met de teugels. De voorgevormde vingertoppen zorgen voor minder weerstand en verhogen hiermee het comfort. Daarnaast worden de vingertoppen hierdoor maximaal beschermd tijdens dagelijks gebruik.

Plaats 3 in categorie Kleding:
Caja Grip rijbroek

De Caja Grip rijbroek (Stoff 157 – zomersoftshell) van Cavallo is een damesrijbroek met volledige grip op de zit. De ruiter krijgt optimale grip in het zadel door de Cavagrip. De rijbroek biedt veel bewegingsvrijheid en draagcomfort door de bijzondere pasvorm aan het been. Het heeft 2 ritssluiting zakjes aan de voorzijde en een flexibele afsluiting aan onderbeen. De broek is machinewasbaar, ademend, vuilafwerend en gemaakt van een lichte en zachte zomersoftshell.


Winnaar categorie Schoeisel:
Women’s Muds® Stay Cool 6”

Innovatieve korte modderlaarsjes met dezelfde optimale warm- en droog-blijf technologie als het volwassen grotere broertje. Met een ademende neopreen buitenkant van 3,5 mm en een antislipzool van industriële kwaliteitsrubber die geen sporen achterlaat.
De Noble-touch: met soortgelijke verende antibacteriële binnenzool die zich naar de voet van de draagster vormt net als bij het volwassen broertje. Extra kleurlijnen en gemakkelijke treklussen toegevoegd voor eenvoudig aan- en uittrekken. De modderlaarsjes Muds® Stay Cool 6” zijn er in zwart, zwart met bramen-paars of zwart met turquoise-blauw en hebben een hoogte van 6 inches, dus 15,24 cm. Verkrijgbaar in Europese maten 36,5 tot 42,5.

Plaats 2 in categorie Schoeisel:
Linus Jump Edition Bling

De rijlaars Linus Jump Edition Bling van Cavallo is gemaakt van nappaleer (rund) en heeft een Stardust glitter op de schacht. De rijlaars heeft een vetersluiting aan de voorzijde en een uitneembare binnenzool voor maatregulering. De ritssluiting aan de achterzijde loopt door tot aan de hak. De laars heeft tevens een elastische inzet voor perfecte maatvoering bij de kuit.

Plaats 3 in categorie Schoeisel:
De Niro Dressaggio EVO

Al bijna 40 jaar maakt De Niro Boot rijlaarzen van topkwaliteit. Het nieuwe model Dressaggio EVO biedt een nog beter draagcomfort en zorgt voor meer contact met je paard. Het model is smaller rondom de enkel en sluit daardoor mooi aan voor dames met smalle enkels. Elegantie, stijl en vrouwelijkheid kenmerken dit model. Dit model is uitgevoerd met een Top Rondine in Stardust en afgewerkt met Swarovski steentjes. Dat maakt deze elegante rijlaars tot een echte eyecatcher.


Winnaar categorie In en om de stal:
Geïsoleerde Line Post

De Gallagher Geïsoleerde Line Post is dé nieuwe oplossing voor permanente paardenafrasteringen. Deze perfect geïsoleerde paal is eenvoudig handmatig te plaatsen en te verwijderen. De paal staat net zo stevig in de grond als een permanente houten paal, door de solide voet. Dankzij de glasvezel kern en het UV-bestendige HDPE kunststof omhulsel is de paal sterk maar toch flexibel en veilig. Mocht er per ongeluk een paard tegenaan komen, dan buigt de paal mee en breekt deze niet af. Met de bijpassende clips kan ieder gewenst koord of lint gemakkelijk op meer dan 10 verschillende hoogtes bevestigd worden. Zo vormt de Line Post voor elke situatie de perfecte afrastering!

Plaats 2 in categorie In en om de stal:
Sticky Trap dazenvallen lijm

Sticky Trap: de enige echte! Met Sticky Trap dazenvallen lijm maak je eenvoudig de meest efficiënte dazenval met een zwarte emmer. Goedkoop, effectief en verantwoord! Zonder gifstoffen pak je het dazenprobleem aan zodat u en uw paarden kunnen genieten van de zomer. Sticky Trap heeft geen bijvangsten: vlinders, bijen en overige insecten zijn nectar zoekende en worden niet aangetrokken. Speciaal ontwikkelde formule van natuurlijke mineralen en veilig voor mens en dier. Uw zwarte emmers gebruikt u jaar op jaar weer!
Verbeterde formule: Betere hechting, langere werking (tot 20 weken), nog efficiënter! 1 val = 4000 m2 / 4 paarden

Plaats 3 in categorie In en om de stal:
Stalkist Optimo

Berg je paardenspullen veilig, droog en muisvrij op. Gebruik de Stalkist Optimo als wedstrijdkist, dekenkist, tuigkist, voerkist of voor je losse spullen. De Stalkisten zijn gemaakt van onverwoestbaar rotatie gegoten polyethyleen met een aluminium frame en hoogwaardig metalen handvatten en sluitingen. Ze hebben een sterk en robuust design en zijn afsluitbaar, onderhoudsvriendelijk en UV- en weerbestendig. Een volledig in Nederland vervaardigd product. Stalkist, sterk in opslag!


Winnaar categorie Supplementen:
Hippalgo Body Builder

Hippalgo Body Builder, ideaal voor spieropbouw! Is een paard mager of heeft het spieropbouw nodig, dan is Hippalgo Body Builder in veel gevallen de oplossing. Het verbetert spieropbouw, zorgt voor gewichtstoename, vermindert spierpijn na zware training en zorgt voor een betere stemming bij het paard. Hippalgo Body Builder bestaat voornamelijk uit rijstzemelen die Gamma Oryzanol bevatten en de spieropbouw ondersteunen. Het is een bron van essentiële aminozuren, essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen. Hippalgo Body Builder kan eenvoudig als supplement aan het krachtvoer toegevoegd worden. Hippalgo Body Builder 15 kg is voordelig in gebruik, 300-500 gram per dag en past in een graanvrij dieet.

Plaats 2 in categorie Supplementen:
EquilinRECOVER

Elektrolyten geven voor onmiddellijk herstel van de vochtbalans heeft eigenlijk alleen zin als het is opgelost in water. Het water wordt dan namelijk direct meegenomen met de noodzakelijke suikers en elektrolyten (zouten). Aanvulling via de voeding duurt veel langer omdat het voer eerst verteerd moet worden. Bij paarden die moeten presteren of erg uitgedroogd zijn door bijvoorbeeld ziekte is dit zeker niet wenselijk.
Equilin RECOVER optimaliseert de vochtbalans, ondersteunt de weerstand en bespoedigt het herstel.

Plaats 3 in categorie Supplementen:
Marstall Amino-Muskel PLUS

Moderne paardenvoeding kiest terecht voor een laag eiwitgehalte om risico op eiwitoverschot te voorkomen.
Paarden hebben aminozuren, de bouwstenen van eiwit, nodig voor spierontwikkeling en herstel na inspanning. Marstall Amino-Muskel PLUS bevat het ideale aminozurenpakket van essentiële aminozuren in de juiste verhouding voor opbouw en behoud van spiermassa, waardoor het spierherstel na inspanning wordt bevorderd. Een constante aanvulling van het rantsoen met aminozuren stimuleert niet alleen de spiergroei, maar verbetert ook de koolhydraatstofwisseling en stimuleert het immuniteitssysteem zonder eiwitoverbelasting. Het heeft een positieve invloed op de botten, pezen, gewrichten en hoeven. Ook voor paarden die weinig of geen krachtvoer krijgen is het daarom de ideale aanvulling.

Klik hier voor het nieuwsbericht over de uitreikingsavond van de Horses Product van het Jaar-verkiezing.


Uitleg

In deze zesde editie van de Horses Product van het Jaar-verkiezing zijn maar liefst 79 hippische producten, diensten en opleidingen genomineerd, verdeeld over 11 categorieën. De verkiezing is georganiseerd door Eisma Horsesmedia, uitgever van onder meer Bit, Dressuur en Paardenkrant-Horses.nl, en mede mogelijk gemaakt door Van der Valk Hotel Apeldoorn-De Cantharel.
Eind 2017 konden paardenliefhebbers stemmen op hun favoriete producten, diensten en opleidingen. Begin januari kwam de vakjury bijeen op Boerderij Het Gagelgat, onderdeel van paardenrusthuis De Paardenkamp in Soest, om de producten en diensten te beoordelen. In het jurypanel zaten voorzitter Dirk Willem Rosie (hoofdredacteur Eisma Horsesmedia), Gisella Bartels (fysiotherapeut), Anneke Hallebeek (dierenarts en specialist veterinaire diervoeding), Carolien Munsters (sportfysioloog/coach), Hank van Campen (dierenarts) en Marlien Smit (hippisch sportjournalist). De consumentenstemmen en de mening van de vakjury telden allebei – respectievelijk voor 30% en 70% – mee in de einduitslag.


Winnaars ruiterarrangement

Eisma Horsesmedia heeft onder de stemmers van de ‘Horses Product van het Jaar Award’ twee ruiterarrangementen bij het paardenhotel van Van der Valk Hotel Apeldoorn-De Cantharel verloot. Dit arrangement bestaat uit:
– Een overnachting voor twee personen
– Diner met live-cooking en ontbijt
– 2 luxe paardenboxen
– Inclusief alle faciliteiten van het Paardenhotel

De winnaars zijn:
Kurt Jochmans
Steffan Kuipers

De productteksten op deze pagina zijn afkomstig van de producenten/leveranciers en vallen niet onder verantwoordelijkheid van Eisma Horsesmedia.